Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Coupe 2.3 NG] Problem głośniki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kofper
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Coupe 2.3 NG] Problem głośniki

Post autor: Kofper » 14 maja 2014, 22:42

Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, ale mój problem wygląda następująco. W aucie mam oryginalną instalację car audio i oryginalne głośniki 2 w desce 2 w tylnych boczkach i 2 syczki obok tylniej półki. Jakoś dwa tygodnie temu jak włączam radio to lewy tylni głośnik lekko tak jakby tyrczy (takie trrrrrrrrrrrr) nawet jeśli radio jest przyciszone. Dzisiaj pojawiła mi się taka sytuacja, że włączam radio a tu cichy pisk z głośnika i co najdziwniejsze gdy podgłośniam radio to on się nie zwiększa tylko zwiększa się wtedy jak zwiększają się obroty... Po prostu tak jakby coś sprzężało i pisk się zwiększa wraz ze wzrostem obrotów. Gdy wyłączę radio pisk jest bardzo cichy ale dalej jak wzrosną obroty to piszczy tylko duużo ciszej. Słyszałem coś o tzw. Gamie(nie wiem jak się to pisze) chodzi o to, że zmienia się głośność radia wraz ze wzrostem prędkości. Tylko że u mnie się nic nie działo takiego i dopiero teraz zaczął piszczeć ten głośnik. Proszę o pomoc bo jest to strasznie uciążliwe. <ok>

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 maja 2014, 00:02

Kofper pisze:Słyszałem coś o tzw. Gamie(nie wiem jak się to pisze) chodzi o to, że zmienia się głośność radia wraz ze wzrostem prędkości.
GALA
wiec moze zdejmij radyjko ze swojego miejsca i zobacz czy sygnal gala z licznika nie "przedostaje" sie do ktoregos kableka obok, choc sam z siebie sie nie powinien, wiec szukaj kabli od tego glosnika przy wtyczce radia i patrz czy sie z jakims nie zwiera

Awatar użytkownika
Kofper
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kofper » 15 maja 2014, 15:03

A orientujesz się może jaki kabelek odpowiada za galę?

Awatar użytkownika
szymon_xd2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymon_xd2 » 15 maja 2014, 15:06

miałem to samo . winowajca był odłączający się kabelek w kostce radia :D to był bodajże + lub - głośnika. a piszczy ze wzrostem obrotów bo to od alternatora coś idzie - dokładnie nie wnikałem w to jak po podłączeniu jest wszystko ok :D

Awatar użytkownika
Kofper
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kofper » 15 maja 2014, 15:12

Okej coś popatrzę tylko musi przestać padać... Ja mam u siebie tak zrobione, że tylne głośniki załączają się dopiero po przekrenceniu stacyjki i może się coś kabel poluzował. <ok>

Awatar użytkownika
szymon_xd2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymon_xd2 » 15 maja 2014, 18:30

A jak masz te piski to głosniki ci normalnie graja wszystkie czy jakis nie gra ?

Awatar użytkownika
Kofper
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kofper » 15 maja 2014, 21:06

Tak wszystkie grają bez problemu. :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl