[Coupe 2.3 NG] Problem głośniki
[Coupe 2.3 NG] Problem głośniki
Nie wiem czy piszę w dobrym dziale, ale mój problem wygląda następująco. W aucie mam oryginalną instalację car audio i oryginalne głośniki 2 w desce 2 w tylnych boczkach i 2 syczki obok tylniej półki. Jakoś dwa tygodnie temu jak włączam radio to lewy tylni głośnik lekko tak jakby tyrczy (takie trrrrrrrrrrrr) nawet jeśli radio jest przyciszone. Dzisiaj pojawiła mi się taka sytuacja, że włączam radio a tu cichy pisk z głośnika i co najdziwniejsze gdy podgłośniam radio to on się nie zwiększa tylko zwiększa się wtedy jak zwiększają się obroty... Po prostu tak jakby coś sprzężało i pisk się zwiększa wraz ze wzrostem obrotów. Gdy wyłączę radio pisk jest bardzo cichy ale dalej jak wzrosną obroty to piszczy tylko duużo ciszej. Słyszałem coś o tzw. Gamie(nie wiem jak się to pisze) chodzi o to, że zmienia się głośność radia wraz ze wzrostem prędkości. Tylko że u mnie się nic nie działo takiego i dopiero teraz zaczął piszczeć ten głośnik. Proszę o pomoc bo jest to strasznie uciążliwe. <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
GALAKofper pisze:Słyszałem coś o tzw. Gamie(nie wiem jak się to pisze) chodzi o to, że zmienia się głośność radia wraz ze wzrostem prędkości.
wiec moze zdejmij radyjko ze swojego miejsca i zobacz czy sygnal gala z licznika nie "przedostaje" sie do ktoregos kableka obok, choc sam z siebie sie nie powinien, wiec szukaj kabli od tego glosnika przy wtyczce radia i patrz czy sie z jakims nie zwiera
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80