[All] Jaki sprzet grający wybrać
-
- Forum Audi 80
[All] Jaki sprzet grający wybrać
WItam.
Zakupiłem radioodtwarzacz Alpine, i apetyt wzrasta wraz z jedzeniem, czyli chcę zamontować jakiś dobry sprzęt grający. Nie znam się prawie wcale na tym, dlatego proszę o pomoc. Jakie potrzebne będą kable, urządzenia, wzmacniacz, tuba/subofer. Mam 2 oryginalne głośniki z przodu w desce, i nic poza tym. Chciał bym aby był też jakiś basik? Co potrzeba aby to zrealizować? Proszę o pomoc szczególnie pana Vigasyu , bo widzę że zna się jak mało kto. Budżet jaki moge przeznaczyć? w sumie to nie mam pojęcia ile to wszystko kosztuje. Prosze o jakieś rozwinięcie tematu, wtedy bedę mógł powiedzieć czy mi ceny odpowiadają. Pozdrawiam
Zakupiłem radioodtwarzacz Alpine, i apetyt wzrasta wraz z jedzeniem, czyli chcę zamontować jakiś dobry sprzęt grający. Nie znam się prawie wcale na tym, dlatego proszę o pomoc. Jakie potrzebne będą kable, urządzenia, wzmacniacz, tuba/subofer. Mam 2 oryginalne głośniki z przodu w desce, i nic poza tym. Chciał bym aby był też jakiś basik? Co potrzeba aby to zrealizować? Proszę o pomoc szczególnie pana Vigasyu , bo widzę że zna się jak mało kto. Budżet jaki moge przeznaczyć? w sumie to nie mam pojęcia ile to wszystko kosztuje. Prosze o jakieś rozwinięcie tematu, wtedy bedę mógł powiedzieć czy mi ceny odpowiadają. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 21:29 przez Kamillo444, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jeżeli chodzi o zestaw w miarę grający, a w razie potrzeby łupiący mega czystym basem to ja mam:
- 6m grubego kabla zasilającego
- przewody sygnału
- Nowa skrzynia MDF 50l z głośnikiem PowerBass S-124X, 12", 300@ RMS
- Używany wzmacniacz Lightning Audio s4.400.2 RMS 400W
- 2x nowe głośniki 8" trójdrożne Blaupunkt GTx 803SC 260W
Całość wyniosła mnie 750zł, a składane przez kolegę zajmującego się caraudio. Mówił, że to jeden z lepszych zestawów w tej cenie.
- 6m grubego kabla zasilającego
- przewody sygnału
- Nowa skrzynia MDF 50l z głośnikiem PowerBass S-124X, 12", 300@ RMS
- Używany wzmacniacz Lightning Audio s4.400.2 RMS 400W
- 2x nowe głośniki 8" trójdrożne Blaupunkt GTx 803SC 260W
Całość wyniosła mnie 750zł, a składane przez kolegę zajmującego się caraudio. Mówił, że to jeden z lepszych zestawów w tej cenie.
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
juba to łupiącą czy grająca czystym basem ??? co masz na myśli gruby kabel ???? jakiem przewody ??? jaka skrzynia ??? głośnik jak już to 10" a nie 12" bo to straszna strata szybkości za cenę nie dużo większego zejścia . wzmacniacz można trafić lepszy tanio na używce tak samo jak i głośniki .8" mogłeś tylko wcisnąć w półkę przyczym ja zniszczyłeś tak samo jak metalowa przegrodę a montaż głośników o dużej efektywności w tylną półkę mija się z celem bo jeżeli ma się z przodu standardowe 10 cm to tak jak by stać na koncercie tyłem do sceny kamil jeżeli chcesz to zrobić tanio to proponuje stopniowo inwestować w sprzęt używany ale tylko i wyłącznie markowy i nie masówki z niskich modeli . radź się przed zakupem chętnie ci pomogę żebyś nie wyrzucał pieniędzy w błoto
[ Dodano: 2014-05-12, 20:53 ]
juba jeszcze jedno czym napędzasz te 8" ??? a twój wzmak ma 200w a nie 400w
[ Dodano: 2014-05-12, 20:53 ]
juba jeszcze jedno czym napędzasz te 8" ??? a twój wzmak ma 200w a nie 400w
Bose tez nie jest jakims wyznacznikiem, gra przyjemnie ale to wszystko
Zlozylem kumplowi teraz taki oto sprzecik i wyszlo naprawde atrakcyjnie cenowo bo w sumie jakies 1400
Radyjko JVC kd-r50
Skrzynka na miare za nadkole Basser ok 20L
Sub Re Audio 8s4
Przod u-dimension el comp 6
Piecyk 4 kanałowy Crunch gpx 1000.4
Okablowanie Crunch
Dystanse mdf
Wygluszenie drzwi matami bolla flex
Gra naprawde przyzwoicie jak na takie koszta i zachowana pelna funkcjonalnosc auta(sub w nadkole) z odseparowany udalo sie upchnac w ori miejsca.
Zlozylem kumplowi teraz taki oto sprzecik i wyszlo naprawde atrakcyjnie cenowo bo w sumie jakies 1400
Radyjko JVC kd-r50
Skrzynka na miare za nadkole Basser ok 20L
Sub Re Audio 8s4
Przod u-dimension el comp 6
Piecyk 4 kanałowy Crunch gpx 1000.4
Okablowanie Crunch
Dystanse mdf
Wygluszenie drzwi matami bolla flex
Gra naprawde przyzwoicie jak na takie koszta i zachowana pelna funkcjonalnosc auta(sub w nadkole) z odseparowany udalo sie upchnac w ori miejsca.
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
może interesuje cię moja zabawka http://olx.pl/oferta/ground-zero-subwof ... 5VqO7.html