[B3 1.8 PM] Montaż światełek w drzwiach, pomóżcie w połączen
[B3 1.8 PM] Montaż światełek w drzwiach, pomóżcie w połączen
Cześć, wymyśliłem sobie żeby w Audim moim dołożyć lampki do drzwi tak, że jak się wysiada to oświetlą to i tamto, wiecie. No i sprawa jest taka że chciałem je podpiąć do tego czujnika co jest w samochodzie ( To ten który zaświeca lampkę w środku jak drzwi są otwarte ) I moglibyście mi opisać jak to mniej więcej może wyglądać? Myślałem żeby użyć tych czujników po to by lampki świeciły się tylko wtedy gdy drzwi są otwarte. No i myślałem też pożyczyć zasilanie 12V do tych lampek z zasilania centralnego zamka. Proszę was o jakieś rady i schemat podłączenia tego żeby działało jakoś :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 22:18 przez Wex, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten temat mi z nieba spadł Właśnie siedzę i też nad tym pracuję bo też to chcę zrobić, podłączyć paski led pod drzwi żeby oświetlały ziemię po otwarciu drzwi i mam ten sam problem, proszę niech ktoś powie skąd łapać najbliższy + tak żeby nie ciągnąć nie wiadomo jak daleko przewodu i jaki kolor może mieć ten przewód ?
No i po jakim bezpieczniku to zrobić tak jak kolega pisał ?
No i po jakim bezpieczniku to zrobić tak jak kolega pisał ?
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Są dwa typy tych krańcówek, z dwoma stykami i z jednym
W podwójnym jeden jest do oświetlenia, drugi chyba do elektrycznego szyberdachu (nawet jak ktoś nie ma to były montowane z przodu), jeśli się myle to mnie poprawcie :mrgreen:
P.S
Robiłem podświetlenie na nogi przy otwieraniu drzwi i plusa wziąłem stałego, a masę właśnie z krańcówki kierowcy.
W podwójnym jeden jest do oświetlenia, drugi chyba do elektrycznego szyberdachu (nawet jak ktoś nie ma to były montowane z przodu), jeśli się myle to mnie poprawcie :mrgreen:
P.S
Robiłem podświetlenie na nogi przy otwieraniu drzwi i plusa wziąłem stałego, a masę właśnie z krańcówki kierowcy.
Ja wrzuce wam wynik moich prac :mrgreen: Zaraz pójdę zrobić zdjęcia
Dobra mam, edytuje posta i wrzucam. Oczywiście fotki nie oddają tego jeszcze robione tel ale efekt jest świetny polecam każdemu naprawde nieźle wyszło. W ogóle nie opisałem w końcu jak zrobiłem, w sumie zapomniałem o tym temacie, przepraszam :mrgreen: Więc kupiłem kabel wiadomo, taśmy led na całą długość drzwi i te rurki termokurczliwe żeby pozabezpieczać łączenia. Podłączyłem lampki do siebie a koniec wpiąłem w te same przewody co lampka oświetlająca wnętrze, światelka gasną jak zamykam drzwi i załączają się jak otwieram. Dodatkowo w półkę pod kierownicą wmontowałem przycisk 0/1 żeby sobie wyłączyć je całkiem na przykład jakbym miał długo mieć drzwi otwarte. Dobra fotki:
Dobra mam, edytuje posta i wrzucam. Oczywiście fotki nie oddają tego jeszcze robione tel ale efekt jest świetny polecam każdemu naprawde nieźle wyszło. W ogóle nie opisałem w końcu jak zrobiłem, w sumie zapomniałem o tym temacie, przepraszam :mrgreen: Więc kupiłem kabel wiadomo, taśmy led na całą długość drzwi i te rurki termokurczliwe żeby pozabezpieczać łączenia. Podłączyłem lampki do siebie a koniec wpiąłem w te same przewody co lampka oświetlająca wnętrze, światelka gasną jak zamykam drzwi i załączają się jak otwieram. Dodatkowo w półkę pod kierownicą wmontowałem przycisk 0/1 żeby sobie wyłączyć je całkiem na przykład jakbym miał długo mieć drzwi otwarte. Dobra fotki: