[80 b4] STUKI PUKI W ZAWIESZENIU
-
- Forum Audi 80
witam! obserwuję wasze wypowiedzi i mam wrażenie, że mówicie o problemie też mojej 80 a mianowicie przy ruszaniu kierownica sama skręca w prawo o jakieś 15 stopni. Natomiast jak juz jadę to leci wmiarę prosto i przy hamowaniu też nie znosi na prawo. Czy to może być sfożeń metalowo gumowy wahacza lub łożysko amorka (górne)?
-
- Forum Audi 80
Witam. Tak czytam te posty i widze ze nie tylko ja mam odosobnione przypadki "trzesawicy kierownicy"Zmieniałem opony na zimowe i troszke mniej mi trzesie ale nadal trzesie!!Zmieniłem tarcze i klocki ale nadal trzesie i sie zastanawiam jaki może być problem bo nie bede wymieniał wszystkiego jak to moze byc pierdolka jesli ktos miał podobny przypadek to prosze o porade co z ta "trzesawica" zrobic!!
obejrzyj stabilizatorniteart pisze:kierownicy"Zmieniałem opony na zimowe i troszke mniej mi trzesie ale nadal trzesie!!Zmieniłem tarcze i klocki ale nadal trzesie i sie zastanawiam jaki może być problem bo nie bede wymieniał wszystkiego jak to moze byc pierdolka jesli ktos miał podobny przypadek to prosze o porade co z ta "trzesawica" zrobic!!
Witam mam problem niedawno kupiłem b4 po przejechaniu ok 700 km i z prawej jak i z lewej strony odczówam dziwne pukania w przodzie nie sa one głosne lecz denerwujace czuc to w gornej czesci amora jak przydusze go reka czuje luz ok 2 milimetrów na lózysku amortyzatora czy to moze byc powodem tego stukania bo w zawieszeniu nic nie puka sprawdzałem na diagnostyce :-|
Ostatnio zmieniony 11 lut 2007, 00:33 przez vasyl22, łącznie zmieniany 1 raz.
musisz miecz ściągaczke do spręrzyn bo nie wyjmiesz łozyska. ja zrobiłem sobie z łańcucha . :roll: jak samochod stoi na kołach to przewlekłem przez spręrzyne i skręciłem śrubą i podniosłem samochód do gory i łozysko wyjdzie a klucz to 20 potrzebny( tylko pamiętaj o mocnym łańcuchu rzeby miał zgrzewane oczka lub kup ściągaczke)