[b4 abt] Coś huczy podczas jazdy
- lord17_1991
- Forum Audi 80
puszaczałem na luz i nie huczy , huczy tylko gdy kola sa napedzane , przecież gdy jade 100 km/h i puszcze gaz to auto dalej jedzie z ta sama predkoscia i silnik ma te same obroty (pompa wody itp) , nie mowie o wyrzucaniu na luz i spadku obrotow silnika
huczenie ustaje gdy puszcze gaz i silnik przestaje napedzac koła
[ Dodano: 2013-01-16, 16:17 ]
dodam ze nie chodzi o obroty silnika a o predkośc bo na 4 biegu chodz obroty większe to przy tej samej predkosci co na biegu 5 huczenie sie zaczyna.. :->
a co do teorii , że coś trze , muszę sprawdzić , tyle tylko dlaczego by ustepowwało wraz z ujęciem gazu..
huczenie ustaje gdy puszcze gaz i silnik przestaje napedzac koła
[ Dodano: 2013-01-16, 16:17 ]
dodam ze nie chodzi o obroty silnika a o predkośc bo na 4 biegu chodz obroty większe to przy tej samej predkosci co na biegu 5 huczenie sie zaczyna.. :->
a co do teorii , że coś trze , muszę sprawdzić , tyle tylko dlaczego by ustepowwało wraz z ujęciem gazu..
- lord17_1991
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- lord17_1991
- Forum Audi 80
- lord17_1991
- Forum Audi 80
coś huczy
Witam mam podobny problem przy prędkości 70km/h zaczyna dziwnie huczeć(buu buu buu)prawdopodnie w skrzyni.Ale mam też luz wzdłużny na flanszach ok3-4mm.Może to ma jakiś związek>?p.s.jak cenowo wyglądają lożyska do skrzyni te na polosie?
coś huczy
nie mam pojęcia czy w kolach byly wymieniane ale gość co kupiłem auto mówił że jedno zmieniał ale czy drugie też było kiedys zmieniane.Ale łozysko w kole jakby huczało to by był dzwięk ciągły a nie przerywany takie "buu buu buu"
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nie wiem co masz na myśli pisząc buu buu buu, tak to robi krowa a tak na poważnie to huczenie ze skrzyni to w ostateczności ale najpierw bym się łożyskom kół przyjrzał.arek żet pisze:Ale łozysko w kole jakby huczało to by był dzwięk ciągły a nie przerywany takie "buu buu buu"
I nie wiem co masz namyśli pisząc ciągły dźwięk tzn co u Ciebie nie wyje(wróć buczy) cały czas tylko pojawia się raz na jakiś czas czy co :?:
coś huczy
Mówiąć że bu bu miałem na mysli taki regularny dżwięk przerywany równomiernie od ok 60km/h kolo 80 juz tak nie słychac podobno to tak łozyska na koszu słychac a opiony na zimówkach tez tak robiło więc chyba nie ma ja wplywu
Wczoraj niepotrzebnie założyłem nowy temat. Moja głupota
Witam wszystkich.
Półtora miesiąca temu nabyłem Audi 80 b3 z silniczkiem 1.6PP . I już od początku mam problem z dziwnym jakby szumiącym odgłosem podczas jazdy.
Co warto zauważyć dźwięk ten wydobywa się tylko podczas jazdy na biegu i nasila się wraz z wzrostem prędkości.
Co może być odpowiedzialne za taki odgłos ?
Wydaje mi się, że mogę wykluczyć łożyska kół i opony ponieważ dźwięk ten jest tylko przy załączonym biegu. Gdy jadę na luzie słychać tylko wydech .
Brak Oleju w skrzyni ? Łożyska alternatora ? Czy cokolwiek innego ?
Załączam filmik który nagrałem. "Akcja " od 20 sec
Dziękuję bardzo za pomoc
Pozdrawiam !
Witam wszystkich.
Półtora miesiąca temu nabyłem Audi 80 b3 z silniczkiem 1.6PP . I już od początku mam problem z dziwnym jakby szumiącym odgłosem podczas jazdy.
Co warto zauważyć dźwięk ten wydobywa się tylko podczas jazdy na biegu i nasila się wraz z wzrostem prędkości.
Co może być odpowiedzialne za taki odgłos ?
Wydaje mi się, że mogę wykluczyć łożyska kół i opony ponieważ dźwięk ten jest tylko przy załączonym biegu. Gdy jadę na luzie słychać tylko wydech .
Brak Oleju w skrzyni ? Łożyska alternatora ? Czy cokolwiek innego ?
Załączam filmik który nagrałem. "Akcja " od 20 sec
Dziękuję bardzo za pomoc
Pozdrawiam !