Witam
mam taki problem auto od dłuższego czasu nie jezdziło na paliwie i czas coś pomodzic zeby paliło
zmieniłem filtr paliwa i pompkę bo tamta pompka była juz w strasznym stanie wszystko było by dobrze tylko ze pali bezpiecznik
jaki jest przekaźnik do pompki paliwowej i co może byc przyczyna palienia bezpiecznika
[ Dodano: 2014-05-21, 10:06 ]
nikt nie pomoże ?
[b3 90 2,2 kv] pompa paliwa pali bezpiecznik
- anakonda1259
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
no na poczatek mozesz zerknac w temat schematy elektryczne, i temat o przekaznikach i bezpiecznikach, jest tam opis skrzynki bezpiecznikowej
i np w miejscu nr 10 na podszybiu jest przekaznik od pompy, najczesciej ma nr 208
to ze pali bezpiecznik, to moze byc kilka powodow, zla pompa, zle podlaczona, zapchane przewody paliwowe, lub zalamane i pompa niedaje rady przepchac paliwa, zwarty gdzies przewod, no ja tam nie jestem przy aucie i trudno gdybac
tymbardziej ze widze masz silnik KV z B2, bodazje nie bylo go w B3
i np w miejscu nr 10 na podszybiu jest przekaznik od pompy, najczesciej ma nr 208
to ze pali bezpiecznik, to moze byc kilka powodow, zla pompa, zle podlaczona, zapchane przewody paliwowe, lub zalamane i pompa niedaje rady przepchac paliwa, zwarty gdzies przewod, no ja tam nie jestem przy aucie i trudno gdybac
tymbardziej ze widze masz silnik KV z B2, bodazje nie bylo go w B3
- anakonda1259
- Forum Audi 80