Witam,
posiadam cała sprawną A4 B5 1.8t (dawca częsci).
Pytanko : czy bezproblemowo podejdzie klimatronic z A4 do Compi ? czy raczej większa rzeźba? ewentualnie jaką dodatkową max cenę może krzyknąć warsztat za montaż klimy podczas swapu silnika (wiadomo jak się wytarga serce to dostęp ułatwiony).
Pozdrawiam
Mariusz Wałbrzych
[B4 2.0 ACE] Klima z A4 do B4
B4 i A4 b5 to zupełnie inne konstrukcje pojazdów. Nadwozie jest zupełnie inne. Inna ściana grodziowa. Inne ułożenie deski rozdzielczej inne jej mocowania i system montażu.
Dalej to zupelnie inne elektryka.
Co chcesz więcej wiedzieć?? Zrobić da się wszystko tylko czasem zwyczajnie to bez sensu i niewarto kasy i czasu. Podłącz ori klimatronic z B4 do B4 to zobaczysz ile to zajmuje czasu. Później pomnóż ten czas minimum razy 5 i będziesz miał czas montażu klimy z A4 do B4. który nie będzie ori i będą z nim same problemy.
Z ciekawosci poczytaj ile czasu ludzie wymieniaja nagrzewnice w B4. Mi zajmuje to max 4 godziny. Może to da ci pojęcie ile to pracy i czasu. niewiem jak u ciebie ze zdolnościami mechanicznymi i więdzą, ja przełożyłem naście Passatów B5 FL z angola i znam dokładnie jak to wygląda pod deską.
Pozdro
PS pytaj z chęcią odpowiem.
Dalej to zupelnie inne elektryka.
Co chcesz więcej wiedzieć?? Zrobić da się wszystko tylko czasem zwyczajnie to bez sensu i niewarto kasy i czasu. Podłącz ori klimatronic z B4 do B4 to zobaczysz ile to zajmuje czasu. Później pomnóż ten czas minimum razy 5 i będziesz miał czas montażu klimy z A4 do B4. który nie będzie ori i będą z nim same problemy.
Z ciekawosci poczytaj ile czasu ludzie wymieniaja nagrzewnice w B4. Mi zajmuje to max 4 godziny. Może to da ci pojęcie ile to pracy i czasu. niewiem jak u ciebie ze zdolnościami mechanicznymi i więdzą, ja przełożyłem naście Passatów B5 FL z angola i znam dokładnie jak to wygląda pod deską.
Pozdro
PS pytaj z chęcią odpowiem.