Witam założyłem ten temat z zapytaniem o przeróbkę kluczyka scyzoryka do Audi 80 B4 wiem że z samym grotem nie będzie problemu ale bardziej interesuje mnie jak przenieść całą płytkę z podzespołami od alarmu ze starego pilota do scyzoryka. Mam taki pilot do alarmu jak na tym foto: http://obrazki.elektroda.pl/8655332800_1399188760.jpg
I tu się pojawiają pytania czy da się zrobić taką przeróbkę w jaki kolwiek sposób? Oczywiście bez zmiany całego alarmu w samochodzie
I jakie mniej więcej koszta takiej przeróbki?
[80 B4] Kluczyk scyzoryk
Kolego takie rzeczy to tylko w "ERZE", a tak serio to musisz rozrysować schemat eklektyczny na jego podstawie zaprojektować płytkę pasującą do obudowy scyzoryka wysłać plik z projektem do firmy, która ci ją wykona (wykonanie 2szt to raczej spory koszt, bo firmy tego typu biorą zlecenia na minimum arkusz laminatu) no i przenieść elementy ze starej płytki na nową do tego strojenie i gotowe. Myślę, że po taniości (zlecając projekt i wykonanie) 2tyś zł. Jeżeli upierasz się koniecznie na scyzoryk to wytnij alarm i na jego miejsce zamontuj Chińczyka ze scyzorykami za 120zł super profesionalny full opcja z alledrogo.
- andrzejau
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 PP
- Kontakt:
Ta... i po około roku ala scyzoryk za 120 zł się rozpadnie jak mi w golfie :shock: (kupiłem już go z takim kluczykiem). Ja bym wolał sobie ten temat odpuścić... :-> Weź nawet ori scyzoryk z Passata B5 a tą podróbkę (mówię tutaj o scyzoryku i alarmie jako komplecie). Waga mówi sama za siebie. :mrgreen: <ok> Sam też myślałem o tym, ale według mnie gra nie warta świeczki... Szkoda kasy.
nie wiem jak z alarmem, ale centralny na pilota z alledrogo się stroi z różnymi pilotami. tak więc kupując oryginalny kluczyk można spróbować go podstroić. jak nie złapie, to powinna pomóc wymiana samego kwarca z pilota od centralnego. może z alarmem jest podobnie? zawsze można spróbować taki kluczyk się kupi za 20zł.