Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK] Utrata ciśnienia oleju Audi 80 ABK

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 03 lip 2013, 14:30

Zamiast czekać kilka miesięcy na nową pompę Febi kup wcześniej ori używkę z pewnego źródła. Kiedyś zaopatrywałem się u "świstaków". Jugo007 miał do nich telefon w swoim profilu. A Topran może ci paść nawet za miesiąc. Na prawdę szkoda silnika.

[ Dodano: 2013-07-03, 14:32 ]
Zresztą już nie pracuje jak trzeba bo na ciepłym nowa pompa przy sprawnych panewkach powinna pompować niecałe 2 bary. Normy dla PB i ON są podobne.

Awatar użytkownika
Melonires
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Melonires » 24 maja 2014, 23:51

Hej ja mam Audi 80 B3 '91
z silnikiem NE
tez mam problem z ciśnieniem oleju ale tylko przy starcie po chwili klekot znika i kontroliki gasną.
wymieniłem filtr, olej, pompę oleju i dalej to samo
ale mam jeden trop, wymieniając pompę oleju znalazłem w misie sporo plastikowych śmieci jakieś kawałeczki jakby cos z klawiatury i to one właśnie mogły przytkać gdzieś kanalik, jest tez tak ze czasami uruchomie i olej nie podnosi sie z misy kilka sekund, wtedy robie taki myk ze odkręcam czujnik ciśnienia oleju i wtedy odpalam na sekundę olej wylatuje tym otworem i wtedy zakrecam go, uruchamiam ponownie i juz wszystko jest cacy. Stąd moje podejrzenie ze coś się przypchalo, pompa nie ma sily podnieść oleju przez przypchany kanal, a jak juz jest wyzej to juz przepchnie dalej.
ja narazie z tym śmigam ale daje Wam kolejny trop.
Nie chce rozbierać silnika, jest od nowości nie rozkrecany ale jak juz sie wezmę za niego to napewno to naprawie teraz ma 451 tysięcy przebiegu i smiga jak zloto, rozpędza jeszcze audiole do ponad 200km/h

Pozdrawiam
Marek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl