Witam!
chyba skatowalem akumulator
Dwa razy rozladowal mi sie AQ i to bardzo gleboko w przeciagu 2 tyg.
nie ma pradu rozruchowego po przekreceniu kluczyka napiecie spada prawie do zera jak wyjme kluczyk prad w AQ znow jest(rozrusznik i alterantor jest zregenerowany bo zima mialem przez to zware), AQ ma wybrzuszenie na sciance od strony minusa(od paru miesiecy).
Po odlaczeniu prostownika napiecie spada sobie w ciagu 5 min z 12.60V do 12.07V i stop... Dalej ani drgnie i w dodatku bulgocze od strony tego wybrzuszenia podczas reanimacji prostownikiem
Mysliscie ze to trup?
AQ ma 15 miesiecy.
I coraz bardzie wydaje mi sie ze jedna cela albo ma zware albo poprostu zdechla. bo napiecie oscyluje w okolicy 5 x 2.1 V co daje 12V a nie 6 x 2.1 V
I odrazu pytanie.
Czy AQ 60ah 540A bedzie okej dla v6 benzyny? jakbym musial juz kupic.
pzdr.
[b4 2.6 abc sedan] zwarcie w celi akumulatora?
-
- Forum Audi 80
Pojemność akumulatora podadzą ci w sklepie do konkretnego modelu auta. A sam akumulator złom. I raczej wszystko wskazuje na uszkodzona cele. Wymień i sprawdź przy okazji pobór prądu przez instalację elektryczną. I nie kupuj jakiegoś zamiennika niby na podzespołach boscha czy centry bo to szajs jest. Kup boscha lub wartę bo to chyba jedyne dobre akumulatory na chwilę obecną.
-
- Forum Audi 80
AQ kupilem za 10 euro w rajchu z rozbitego francuza na szrocie(niewiem jaka firma bylo tylko logo peugeot citoren) rowno rok temu. data produkcji aq to 01/2013.
pobor bez radia LG ktore zre masakryczne ilosci pradu na postoju ze starczylo mi na jeden dzien bez jazdy, to cos pomiedzy 0.00 a 0.01 miliampera . Napisalem pomiedzy bo odczyt sie waha pomiedzy tymi wartosciami, chyba ze zle odczyt robie ... ustawiam miernik na 20A wpinam czerwona sonde do odpowiednio oznaczonego portu w mierniku, czrna bez zmian. Nastepnie odpinam plusowa kleme w AQ i wpinam sie miernikiem minus miernika do plusowej klemy i plus miernika do plusa AQ
P.S.
mam upatrzony Bosch Silver S4.. pozostaje tylko kwestia pojemnosci. na 60ah 520a pobliski sklep ma promocjed latego pytam czy przypasi
pzdr.
pobor bez radia LG ktore zre masakryczne ilosci pradu na postoju ze starczylo mi na jeden dzien bez jazdy, to cos pomiedzy 0.00 a 0.01 miliampera . Napisalem pomiedzy bo odczyt sie waha pomiedzy tymi wartosciami, chyba ze zle odczyt robie ... ustawiam miernik na 20A wpinam czerwona sonde do odpowiednio oznaczonego portu w mierniku, czrna bez zmian. Nastepnie odpinam plusowa kleme w AQ i wpinam sie miernikiem minus miernika do plusowej klemy i plus miernika do plusa AQ
P.S.
mam upatrzony Bosch Silver S4.. pozostaje tylko kwestia pojemnosci. na 60ah 520a pobliski sklep ma promocjed latego pytam czy przypasi
pzdr.