[all] jaki mocny głosnik 250mm do rocka?
[all] jaki mocny głosnik 250mm do rocka?
Poszukuję głośnika niskotonowego 250mm który zagra w małym litrażu w skrzyni zamknietej. Będzie to smigało pod wzmacniaczem 600W w rms-ie. Wzmacniacz stabilny przy 2 ohm. Muza głównie rock. Kwota za głośnik do 500pln. Macie jakieś mocne typy ??
@ Vigasyu dzięki za wskazówkę. Poleciał punkcik :mrgreen: Po próbach z subem w bagażniku, zmieniam koncepcję suba. Zamontuję 250mm pod schowkiem pasażera. Jeżeli pytasz o piec to mam Alpine mrv-1000. Bardziej zależy mi na jakości niż na pompce Muza głównie rock i każda z klimatem.
Prawdę mówiąc najbardziej zaintrygował mnie Focal :mrgreen: 2 cewki, dobra skuteczność i prawdziwa moc a nie papierowa. Producent zaleca 25-45 litrażu przy closed. Jak zrobię obudowę to zobaczę czy tyle wyjdzie. Znam ta firmę z home audio, słuchałem wielu zestawów ale suba z serii car audio nigdy. Morela tego co podałeś słuchałem nawet niezły ale prądożerny... mówisz Focal... muszę go posłuchać gdzieś :mrgreen:
dane focala:
http://www.focal-america.com/wp-content ... BP25DB.pdf
Prawdę mówiąc najbardziej zaintrygował mnie Focal :mrgreen: 2 cewki, dobra skuteczność i prawdziwa moc a nie papierowa. Producent zaleca 25-45 litrażu przy closed. Jak zrobię obudowę to zobaczę czy tyle wyjdzie. Znam ta firmę z home audio, słuchałem wielu zestawów ale suba z serii car audio nigdy. Morela tego co podałeś słuchałem nawet niezły ale prądożerny... mówisz Focal... muszę go posłuchać gdzieś :mrgreen:
dane focala:
http://www.focal-america.com/wp-content ... BP25DB.pdf
Dzięki :mrgreen: Za dużo srok staram złapać się za ogon więc i audio kuleje, ale powoli...Vigasyu pisze:focal to dobry sub do sq za niewielkie pieniądze będziesz zadowolony
[ Dodano: 2014-06-01, 23:39 ]
DEDHI, przeglądnąłem twoje cabrio na forum i jestem pod wrażeniem szacunek będę śledził twoje zmagania
Trochę robię to inaczej niż zawsze to robiłem ale zależy mi bardziej na jakości i funkcjonalności. Najpierw sub pod schowkiem i bagażnik a później przody. Jak wykonam suba z żywicy + mdf to dowiem się ile wyjdzie litrów pod schowkiem. Myślę ze uzyskam około +/- 30 litrów. W zamkniętej będzie OK. Będzie szybko i punktowo...
@ Ksawery czy porównywałeś X-ION-10 z Focalem ? Jestem ciekawy porównania
Minusem X-ION na pewno jest to że jest jedno cewkowy...