[B4 1z] wymiana poduszek skrzyni i silnika
zawsze mozna na prube minimalnie zniwelowac luz na maglownicy ,nie jeden by sie zdziwil jak pomaga
co do poduch silnika to samo mocowanie gwintu w owej poduszce ,jest zalane gumą,wiec warto wykonac dokrecanie jak forumowicze wyżej napisali po odpaleniu silnika
Ja u siebie nie mam sily juz do poduch na chybił trafil robilem zakup ori uzywek i wyciulane sa,
nikt nie podzielił się i nie napisal co z wyzszej polki z zamienników się sprawdza i ktore faktycznie sa z olejem
co do poduch silnika to samo mocowanie gwintu w owej poduszce ,jest zalane gumą,wiec warto wykonac dokrecanie jak forumowicze wyżej napisali po odpaleniu silnika
Ja u siebie nie mam sily juz do poduch na chybił trafil robilem zakup ori uzywek i wyciulane sa,
nikt nie podzielił się i nie napisal co z wyzszej polki z zamienników się sprawdza i ktore faktycznie sa z olejem
-
- Forum Audi 80
ktos wspominal ze corteco,febi lemforder sa z oliwą i godne polecenia co do febi i corteco mam obawy z febi zawsze zle sie konczylo jesli chodzi o elementy gumowo metalowe ,corteco hmm cena niska moim zdaniem by byly z olejem i zdawaly egzamin
lemforder cena spora cos ok 400 i wyzejj wiec szansa ze zdadza egzamin
lemforder cena spora cos ok 400 i wyzejj wiec szansa ze zdadza egzamin
Ja również podepnę się pod temat odnośnie poduszek silnika:
Wczoraj wjechałem na kanał i zauważyłem, że poduszki silnika mam przykręcone inaczej, tak, jak na zdjęciach poniżej: z jednej strony gwint do góry, z drugiej odwrotnie.
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, które zdjęcie przedstawia którą stronę ale chyba jest to tak:
Poduszka od strony pasażera:
Poduszka od strony kierowcy:
I teraz mam pytanie: czy tak ma być, czy komuś było wygodniej i któraś poduszka została przykręcona odwrotnie?
A może któraś poduszka nie jest taka, jak być powinna (na pierwszej stronie kolega tomekk666 pisze, że lewa różni się od prawej) i dla tego jest tak, jak widać?
Pomożecie?
Wczoraj wjechałem na kanał i zauważyłem, że poduszki silnika mam przykręcone inaczej, tak, jak na zdjęciach poniżej: z jednej strony gwint do góry, z drugiej odwrotnie.
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, które zdjęcie przedstawia którą stronę ale chyba jest to tak:
Poduszka od strony pasażera:
Poduszka od strony kierowcy:
I teraz mam pytanie: czy tak ma być, czy komuś było wygodniej i któraś poduszka została przykręcona odwrotnie?
A może któraś poduszka nie jest taka, jak być powinna (na pierwszej stronie kolega tomekk666 pisze, że lewa różni się od prawej) i dla tego jest tak, jak widać?
Pomożecie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No i prawidlowo ,tak ma byc 8-) ,akurat to jak sa przykrecone ,nie ma wielkiego znaczenia ,wazne zeby byly ori ,bo jak nie sa ,to zeby nie wiem co z nimi robic i jak nie przykrecac ,to i tak bedzie sie telepac wszystko w srodku Apropo nowych poduszek ,to kupielem kiedys od goscia ,nowki sztuki ori ,z jakichs zapasow warsztatowych w niemcowni,bo mial sporo nowych ori gratow do roznych modeli audi ...i co ciekawe ,nie bylo w nich slychac "chlupoczacego" oleju ,przy potrzasaniu ...a na 200% byly ori ....zalozylem je do siebie z ciekawosci ,choc moje ori tez byly w idelanym stanie .... moje oczywiscie "chlupotaly "...i co :?: i nic ,idelanie jak to na ori ...widocznie w nowkach nie smiganych ,nie chlupocze od razu olej ,a dopiero poo jakims czasie ...taka moja teoriatomtytus pisze:zauważyłem, że poduszki silnika mam przykręcone inaczej, tak, jak na zdjęciach poniżej: z jednej strony gwint do góry, z drugiej odwrotnie.
munior nie słyszales oleju bo były nowe stare wyciulane toche popuszcza mają brak i slychac przelewanieMUNIOR pisze:No i prawidlowo ,tak ma byc 8-) ,akurat to jak sa przykrecone ,nie ma wielkiego znaczenia ,wazne zeby byly ori ,bo jak nie sa ,to zeby nie wiem co z nimi robic i jak nie przykrecac ,to i tak bedzie sie telepac wszystko w srodku Apropo nowych poduszek ,to kupielem kiedys od goscia ,nowki sztuki ori ,z jakichs zapasow warsztatowych w niemcowni,bo mial sporo nowych ori gratow do roznych modeli audi ...i co ciekawe ,nie bylo w nich slychac "chlupoczacego" oleju ,przy potrzasaniu ...a na 200% byly ori ....zalozylem je do siebie z ciekawosci ,choc moje ori tez byly w idelanym stanie .... moje oczywiscie "chlupotaly "...i co :?: i nic ,idelanie jak to na ori ...widocznie w nowkach nie smiganych ,nie chlupocze od razu olej ,a dopiero poo jakims czasie ...taka moja teoriatomtytus pisze:zauważyłem, że poduszki silnika mam przykręcone inaczej, tak, jak na zdjęciach poniżej: z jednej strony gwint do góry, z drugiej odwrotnie.