witam
Ostanio interesuje mnie jakie mozna uzyskac moce/niutony przy wtryskach 205 AFN, 210 AEL, 216 i 230
Zakladamy ze wtryski sa w stanie BDB czyli nie leja i rozpylaja superowo, pompa 11mm (zdrowa) i turbo jakies vnt 20 lub inne vnt
Pytanie bierze sie z tad gdyz nikt nie okreslil jasno ze np z wtryskiwaczy afn w 1z na mechanicznej pompie mozna uzyskac np 140hp/340N głownie chodzi mi o takie cyferki ktore beda cos mowily,
Niekotrzy twierdza ze AEL sa wydajniejsze od 216 jednak jak to mozliwe jesli ael to 210
Jesli ktos cos wie prosze pisac
[1.9 m-tdi] jakie mozna uzyskac wyniki po zastowowaniu wtrys
mam takie wtryski ostatni komplet ,mam je załozone do auta na testy ,no i powiem ze zbiera sie super a spalanie spadło przy piłowaniu,tyle ze za malo turbina dmucha bo mam wsadzone bez chipa na zwyklym sterowniku 8bit,jak bym wsadzil 16bit to by super chodzil.
tyle ze ciagnie inaczej niz jak mialem np z afn-a ,z afn ciagnał bardziej od dolu a teraz ciagnie w wyzszych partiach lepiej,
gdy by mu korekte zrobic to by byla rakieta.
jak cie interesuja takie wtryski to mam wystawione ja na allegro od 1zl tyle ze mam tylko 4szt.
[ Dodano: 2012-12-03, 08:45 ]
a dodam ze na tych wtryskach od ael zalozone do auta kolegi 1z(tak naprawde one maja dziurki 0.217mm) na hamowni wykazało na ori sofcie i 8bit ecu 120km i 240nm ,po zalozeniu 16bit wykazywalo 125km i 250nm a po korekcie softu 16bit 130km i 300nm na dawce bez dymnej 1 proba a pozniej bo wiekszym dlubaniu 140km i 330nm. i jescze gosciu mówil ze mozna wiecej ale turbo juz idzie na maxa ( garret t15 ) po za tym seria oprucz wycietego kata brak tlumika srodkowego i brak egr.
tyle ze ciagnie inaczej niz jak mialem np z afn-a ,z afn ciagnał bardziej od dolu a teraz ciagnie w wyzszych partiach lepiej,
gdy by mu korekte zrobic to by byla rakieta.
jak cie interesuja takie wtryski to mam wystawione ja na allegro od 1zl tyle ze mam tylko 4szt.
[ Dodano: 2012-12-03, 08:45 ]
a dodam ze na tych wtryskach od ael zalozone do auta kolegi 1z(tak naprawde one maja dziurki 0.217mm) na hamowni wykazało na ori sofcie i 8bit ecu 120km i 240nm ,po zalozeniu 16bit wykazywalo 125km i 250nm a po korekcie softu 16bit 130km i 300nm na dawce bez dymnej 1 proba a pozniej bo wiekszym dlubaniu 140km i 330nm. i jescze gosciu mówil ze mozna wiecej ale turbo juz idzie na maxa ( garret t15 ) po za tym seria oprucz wycietego kata brak tlumika srodkowego i brak egr.