sam wiesz ze sie nei znamdelik, co Ty co Ty, nie umisz dobrze przygotować powierzchni przed lakierowaniem żeby nie było później problemu z dokręcaniem śrubek?
[Audi 80 B4] TDI,by wujo1
dzięki panowie za miłe komentarze , ogólnie jakoś powoli idę , mając rozebraną trochę budę postanowiłem trochę ją dokładnie przejrzeć i poczyścić
wymyłem dokładnie cały przód , choć nie widać tego ale było czyszczone
tutaj czyszczenie zawiasów bo ktoś tyle naładował smaru że były czarne :roll: śrubki pomaluje na nowo ,a tam co z zawiasów coś odeszło to porobię zaprawki
no i mała ataki rudej , dobrze że mnie podkusiło zdjąć uszczelkę od bagażnika , co prawda wygląda to wszystko nie groźnie zostanie wyczyszczone i zabezpieczone jak na tyle lat to dużych wykwitów nie ma moja Audi takich szkodników dopatrzyłem się 6 , pod uszczelką bagażnika,na łączeniu maski z boku, 2x pod nadkolami , jedno mikroskopijne na błotniku , i pod ori naklejką co jest z tyłu
A tak to same jakieś pierdoły co mogę to czyszczę odnawiam ,elementy przyjdą z malowania to będzie, się składało. Zostanie pomalowanie 2 tylnych błotników i polerka budy . Po tych zabiegach , pouzupełniam ubytki/wady które mnie wnerwiają i coś miłego dla oka , ale to jak skończę te rzeczy . Teraz problem mam tylko z wyciągnięciem progu , nikt na złość nie ma tego młotka do wyciągania .
Dzięki keczy za pomoc
wymyłem dokładnie cały przód , choć nie widać tego ale było czyszczone
tutaj czyszczenie zawiasów bo ktoś tyle naładował smaru że były czarne :roll: śrubki pomaluje na nowo ,a tam co z zawiasów coś odeszło to porobię zaprawki
no i mała ataki rudej , dobrze że mnie podkusiło zdjąć uszczelkę od bagażnika , co prawda wygląda to wszystko nie groźnie zostanie wyczyszczone i zabezpieczone jak na tyle lat to dużych wykwitów nie ma moja Audi takich szkodników dopatrzyłem się 6 , pod uszczelką bagażnika,na łączeniu maski z boku, 2x pod nadkolami , jedno mikroskopijne na błotniku , i pod ori naklejką co jest z tyłu
A tak to same jakieś pierdoły co mogę to czyszczę odnawiam ,elementy przyjdą z malowania to będzie, się składało. Zostanie pomalowanie 2 tylnych błotników i polerka budy . Po tych zabiegach , pouzupełniam ubytki/wady które mnie wnerwiają i coś miłego dla oka , ale to jak skończę te rzeczy . Teraz problem mam tylko z wyciągnięciem progu , nikt na złość nie ma tego młotka do wyciągania .
Dzięki keczy za pomoc
chyba takim samochodem daleko bym nie zajechał znając moje szczęście bym był w TVN TurboIC69 pisze:wujo1 napisał/a:
nikt na złość nie ma tego młotka do wyciągania .
Wbijaj do mnie. :mrgreen:
Przemo95 pisze:wujo1, podobne problemy z rudą mam . Pod uszczelki nikt nie zagląda, ale moge sie założyć że w każdej 80 sie tam ruda zbiera.
80 wieczna nie będzie i rdza się do niej dobierze , dlatego trzeba w tym wieku jej robić przegląd w każdym zakamarku , na szczęście tragedii u mnie nie ma , powierzchowna rdza wyczyszczę do gołej blachy , porządnie zabezpieczę i będzie git, golfy w tym wieku już mają drugą podłogę spawaną :mrgreen:pkrr pisze:własnie po obejrzeniu fot sobie zapisałem żeby w najbliższej wolnej chwili to sprawdzić <ok>
jak nie rozwiąże problemu samoczynnego gaśnięcia audi po zamknięciu drzwi to może stać :roll:już się bałem, że sezon wujowe TeDeI spędzi w garażu
kurde dopiero co kupiłem lustrzankę łaciata może wychodzi dlatego że stała w garażu ponad miech gdzie przez ten czas były małe prace remontowe przy garażu to jest zasyfiała więc różnią się elementy pomalowanedelik pisze:ps. zmien aparat bo na tym wychodzi laciata
Edit
No to pierwsze kilometry Audi ma za sobą po miechu stania w garażu <ok> teraz trzeba dokończyć szczegóły i sezon można jako tako zacząć <lol>