[Audi 80 b3 Comfort Edition] Oddam moja Emerytke w dobre rec
-
- Forum Audi 80
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Wczoraj podswietlenie podgrzewania szyby zaczelo dzialac <mikolaj>quattroBandit pisze:ja w swoich obu musialem, <mikolaj>Zbysiuuu pisze:Póżniej sprawdze. Troche mi ciezko uwiezyc ze wszystkie zaróweczki sie przepaliły.
W poprzedniej 80-tce nigdy tego nie musiałem ruszac.
Dzis wyszedlem na 5 minut z domu posprawdzac płyny pod maska.
Wróciłem godzine poźniej :oops:
Podczas otwierania miski pekła linka <ok>
Dobrze ze mam w niedaleko domu mam "dzika" rampe i mogłem wygodnie zdjac płyte i od spodu otworzyc maske
[ Dodano: 2014-04-12, 20:39 ]
Audiczke mamy juz ponad miesiac czasu i moge stwierdzic ze to udany zakup.
Zonie sie nawet lepiej nia jeździ niz E46 <ok>
Jedyny minus to przy naszej jeździe na krótkich odcinkach spalic to ona umie...
Zeby nie było ze nic nie robie-auto dostało nowa kopułke, palec, przewody, profilaktycznie czujniki temperatur i filtr powietrza. Niebawem tez podjade na stacje diagnostyczna sprawdzic co zaczyna popukiwac w prawym przodzie
Jak tylko bedzie cieplej biore sie tez za pranie tapicerki a dzis spedziłem godzine na czyszczeniu alufelg z nalotu od klocków. Jak jutro pogoda pozwoli wrzuce zdjecia babuni w kolekcji wiosna-lato <ok>
Aktualizacja 7-6-14
Auto nadal lata az miło. Po zrobieniu układu zapłonowego i czujników audiczka na 30l zrobiła 270km tylko miasto i czesto zimnym silnikiem wiec wynik wg mnie rewelacyjny!
Od dwóch dni w wolnym czasie auto recznie polerowałem a nastepnie woskowałem <mikolaj>
Polerke mechaniczna odkładam na przyszły rok.
Ostatnio tez chciałem wyprac tylne siedzisko. Było tam cos rozlane i musiałem ja rozebrac na pierwiastki. Raptem 5 godzin zabawy ale wyglada jak nowa. Jeszcze tylko przód musze wyprac
Troche fotek:
Hej...
Ładne auteczko - bardzo ładne...!
Zakładam że nie ma...eco-skóry? :lol: Tak strasznie nielubianej...
Bardzo podobają mi się te felgi... Tak bardzo, że sam też mam takie od miesiąca
Fotek nie będę obecnie robił, bo...brudny mój pojazd...a to nie przystoi
Zatem - gratuluję wozidełka i...oby jak najdłużej służyło (bez potrzeb wymiany na świńską eco-skórkę) :mrgreen: !
Ładne auteczko - bardzo ładne...!
Zakładam że nie ma...eco-skóry? :lol: Tak strasznie nielubianej...
Bardzo podobają mi się te felgi... Tak bardzo, że sam też mam takie od miesiąca
Fotek nie będę obecnie robił, bo...brudny mój pojazd...a to nie przystoi
Zatem - gratuluję wozidełka i...oby jak najdłużej służyło (bez potrzeb wymiany na świńską eco-skórkę) :mrgreen: !
No to sie zastanawiaj bo za tydzień robie przeglad, OC, mały remont zawieszenia i audi trafia na allegro <ok>hexman pisze:No piękna B3 Ci się trafiła.
Nie dość że stan ori, do tego blenda, pomarańcze, kołpaki/felgi - wracamy do przeszłości <ok>
Jest genialna! Jakbym kiedyś chciał kupić B3 to będę miał na uwadze Twojego audika :mrgreen:
Żona zmieniła miejsce pracy i moje miesieczne przebiegi spadna z 300km do ok 50km
Bedziem szukac Kupejki <urodziny>
Panowie potrzebuje pomocy. Jak myslicie za ile ja wystawic?
Szczerze moge powiedziec ze poza zawieszeniem które chce zrobic przed wystawieniem nie wymaga żadnego wkładu.
Spróbowac moge. Wystawie ja za ok 7 tys wiec nie licze ze ludzie beda walili drzwiami i oknami. Ale za mniej tez jej nie oddam bo jak ja ktos kupi to ma spokój na lata.
Skrzynia chodzi perfekt, silnik tez a był juz robiony bo po 20 latach i 120 tysiacach poszła uszczelka pod głowica. Rdzy nie ma grama. Trzeba tylko znaleźć kogos kto bedzie wolał za taka kase kupic goła bezproblemowa 80-tke niz np wypasionego wyjadacza kasy jak Laguna II czy Mondeo MKIII.
Skrzynia chodzi perfekt, silnik tez a był juz robiony bo po 20 latach i 120 tysiacach poszła uszczelka pod głowica. Rdzy nie ma grama. Trzeba tylko znaleźć kogos kto bedzie wolał za taka kase kupic goła bezproblemowa 80-tke niz np wypasionego wyjadacza kasy jak Laguna II czy Mondeo MKIII.
Sam jak kupowałem A6 trzy lata temu to wolałem nowsze. Ale jak na własnej skórze odczułem koszty utrzymania...Skretu macicy szło dostac jak za przewody WN wołali 5 setek. A na myśl o rozrzadzie nie spałem tydzień.GerB3 pisze:Za tyle są A4ki hehe. Ja jako fan 80tek dałbym tyle, 99% ludzi woli nowsze. Za takie pieniadze to tylko kierunek za Odre.Zbysiuuu pisze:Wystawie ja za ok 7 tys wiec nie licze ze ludzie beda walili drzwiami i oknami.
[ Dodano: 2014-06-29, 20:22 ]
Znasz jakiegos? Podeślij go <urodziny>Marcin_89 pisze:Idiotów nie brak w tym kraju <ok>Zbysiuuu pisze:Trzeba tylko znaleźć kogos kto bedzie wolał za taka kase kupic goła bezproblemowa 80-tke
Gazu nie ma, lipa Panie.
Dla mnie brak gazu to plus. Audik wyglada teraz tak samo jak 23 lata temu jak wyjeżdzał z fabryki. Miałem zajawke na włożenie głośników w półke z tyłu bo mam tylko w desce. Ale nie miałem sumienia pociąc Babuni półki z ori roleta <ok> Wiec mam tylko umcyk umcyk z deski. Jakość jak w nokii 3310 <mikolaj>