[B4 1Z] Centralny zamek a silnik
[B4 1Z] Centralny zamek a silnik
Witam otóż mam taki problem , posiadam oryginalny centralny zamek + fabryczny alarm , problem zaczął się jak samochód stanął do remontu . Było wszystko ok dopóki nie przystąpiłem do wyciąganie progu na przodzie przy kole młotkiem do wyciągania który sam się przyspawawszy itp nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa mniejsza , wiadomo aku wykręciłem , próg wyciągnięty samochód stał z 5 dni bez podpinania . Przyszedł weekend więc go podpiąłem i zapaliła bez problemu ale po pracy 5 min samochód zgasł , potem to powtórzyło się z 2-3 razy .Myślałem że to dlatego że się zastała itp , ale się myliłem potem gdy przekręcałem kluczyk kontrolki się pokazywały i zero reakcji rozrusznika ale potem załapała, gdy tylko zamykałem drzwi samochód gasł sam z siebie :roll: Dodam że gdy samochód gasł zapalała się kontrolka od świec żarowych albo jak próbowałem zapalić i nie było reakcji rozrusznika to też się zapalała kontrolka od świec żarowych . Dziś posprawdzałem bezpieczniki wszystko ok , ale gdy tylko ruszałem drzwiami kierowcy samochód gasł , więc rozebrałem boczek i patrze po kablach , zapalam ruszam kablami od el szyb luster i centralnego , samochód gaśnie , potem doszedłem że jak ruszam wiązką od centralnego to wtedy samochód gaśnie , oblukałem ile mogłem kable i nie ma żadnego uszkodzenia kabli. Potem wypiąłem tylko kostkę od siłownika w drzwiach kierowcy i zacząłem ruszać i samochód już nie gasł ., Sory że się tak rozpisałem ale pierwszy raz z takim czymś się spotkałem że po ruszeniu kabli od centralnego silnik gasł i nie widać po nich oznak uszkodzenia . Macie jakieś pomysły co to może być ? Bo nie chce żeby mi zgasła podczas jazdy.
Imo oczywiście brak .
Imo oczywiście brak .
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4