Witam!!!
Jestem nowy na tym forum chciałbym wszystkich ciepło pozdrowić.
Nazywam się Jarek moją przygodą z motoryzacją zacząłem kupując Audi 80 1.9tdi w wieku 17 lat. Do tej pory sprawowała się wręcz idealnie tylko filtry i klocuszki nic po za tym , ale od jakiegoś czasu zaczęła mi chodzić jak traktor byłem u 4 diagnostów nie mogli się połączyć z samochodem aż zacząłem sam grzebać kupiłem miernik i przy pomocy was jeszcze bez logowania sprawdzałem wszystko. Silnik po prostu głośno chodził kaleczył był słaby i kopcił szybciej zauważyłem że kostka od zaworku n108 mi nie łączy bo jak ją poruszałem i wyczyściłem samochód chodził 2 dni normalnie a potem z powrotem dlatego po jakimś czasie już nic nie dawało dlatego go sprawdziłem na zaworku n108 sprawdziłem a tam 0 omów dlatego kupiłem nowy i go jakoś po 5h wymieniłem bez ściągania rozrządu pokazuje mi 18 omów ale silnik nawet nie zaskoczy nawet jak go ciągałem nic tylko biała chmura nic po za tym jak by miał zapłon odłączony i nie wiem co robić naprawdę podałem nawet na górny zaworek co jest na pompie od gaszenia napięcie 12v i dalej nic. Naprawdę nie wiem co mam już robic nie stać mnie na jakiś drogie naprawy bo jeszcze się uczy już uginam ręce nie wiem co robić.
Naprawdę bym był wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź pozdrawiam Jarek
[B4 1.9 1Z] Nie odpala silnik 1z 1.9TDI
-
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Taaa...sama na pewno nie zaciągnie ,jak się oprózniła przy demontażu n108 ...można sobie kręcić do rozładowania aku :roll: Odkręć kruciec na nastawniku i strzykawką lej ropę ,aż się zacznie wylewać .A najlepiej kup sobie w motoryzacyjnym ,pompkę gruszkę i zamontuj na przewodzie zgodnie z kierunkiem przepływu ,pognieć aż poczujesz opór ,i wtedy dopiero kręć rozrusznikiemrodzynek87 pisze:A i jescze jedno nie zapowietrzyła Ci sie pompa bo chyba ropa sie wylala jak n-108 wywaliles
-
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak ci zbrakło paliwa ,to na pewno pompa nie była pusta 8-) . To raz ,a dwa ,to po odkręceniu n108 ,raczej była .Więc targanie na sznurku auta z pustą pompą wtryskową ,to nie metoda żeby odpalił <uhh> ,a ciągniecie go 2 km , to już zakrawa na sadyzm i proszenie się o większą awarię :roll: Takimi metodami daleko nie zajedziesz :-|kaamilw2000 pisze:Ale nie raz jak mi paliwa zabrakło to mnie ktoś pociągnoł z 3oom i palił a teraz ciągałem go z 2 km i nic ani się nie odezwie.