Witam !
Chciałbym zamontować w swojej 80-tce tak zwane odcięcie zapłonu polegające na odcięciu zasilania cewki zapłonowej. Ze względu na LPG odcięcie pompy jest bez sensu.
Nie wiem tylko, który przewód jest za to odpowiedzialny. Domyślam się, że powinienem go szukać w okolicy przekaźników pod deską rozdzielczą. Ale jak go zlokalizować ?
[80 B4 ABK] Odcięcie zapłonu, cewki zapłonowej
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
samym pstryczkiem odcięcia zaplonu sie nie robi, za duzy jest prąd tam na zwykły przełacznik beda sie palic styki i auto Ci w czasie jazdy zgaśnie, musi by przekaźnik przynajmniej 30A a najlepiej 40A umiejętnie podłączony, żeby to miało ręce i nogi
jeśli nie potrafisz zrobic sam, jedź do elektryka samochodowego, kazdy takie proste immo zrobi
tez jestem przeciwna opisywaniu na publicznym forum jak takie zabezpieczenia robic, co ciąć i gdzie sie wpinac itp. nigdy nie wiemy, kto jest po drugiej stronie co czyta
jeśli nie potrafisz zrobic sam, jedź do elektryka samochodowego, kazdy takie proste immo zrobi
tez jestem przeciwna opisywaniu na publicznym forum jak takie zabezpieczenia robic, co ciąć i gdzie sie wpinac itp. nigdy nie wiemy, kto jest po drugiej stronie co czyta