Witam. Mam problem ze światłami w mojej 80'tce. Otóż po przekręceniu kluczyka w stacyjce do zapalenia się kontrolek, wszystkie światła (drogowe,mijania, kierunkowskazy) działają bez problemu. Gdy odpalę silnik zapalają mi się światła postojowe, drogowe działają tylko przy przytrzymaniu włącznika w pozycji do siebie. Gdzie może leżeć problem ?
Dodatkowo:
Jakiś miesiąc temu padła mi kostka stacyjki, wymieniłem ją na kostkę firmy MaX Gear.
Dokładnie - http://allegro.pl/show_item.php?item=4176953726.
Przez miesiąc czasu wszystko chodziło sprawnie, a kilka dni temu zauważyłem że po odpaleniu nie cofa kluczyka z pozycji rozrusznika, dzień później doszedł problem ze światłami. Kostkę stacyjki wyciągnąłem i sprawdzałem czy nie pękła,itd. Z zewnątrz jest cała a w środku nie mam pojęcia.
Teraz również podejrzewam że wina leży po stronie kostki stacyjki. Co wy na to ?
[B3 1.8 RU] Brak świateł, kierunkowskazów po odpaleniu silni
Z Twojego opisu, jeśli dobrze czaję kume wynika , że postojowe zapalają się bez przestawienia dżwigni przełącznika .
Jednym słowem, przekręcasz stacyjkę na zapłon, a dzwignia świateł tak jakby sama ryp o jeden klik do góry i zapala postojówki ? Jeśli tak się robi, to oczywisty feler leży w tym przełączniku.
Aczkolwiek, żeby włączyć jakiekolwiek światła oprócz tych co się palą tylko z jednej strony i tych ostrzegających( co dzwignia do siebie ), KOnieczne jest przekręcenie kluczyka.
To może też w kostce jest jakieś przebicie, co powoduje że nie musisz wajchą do góry a postojowe już mają prąd.
Ale raczej opstawiam pająka.
Jednym słowem, przekręcasz stacyjkę na zapłon, a dzwignia świateł tak jakby sama ryp o jeden klik do góry i zapala postojówki ? Jeśli tak się robi, to oczywisty feler leży w tym przełączniku.
Aczkolwiek, żeby włączyć jakiekolwiek światła oprócz tych co się palą tylko z jednej strony i tych ostrzegających( co dzwignia do siebie ), KOnieczne jest przekręcenie kluczyka.
To może też w kostce jest jakieś przebicie, co powoduje że nie musisz wajchą do góry a postojowe już mają prąd.
Ale raczej opstawiam pająka.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Sawik9000 . Chyba kilka razy czytałem Twój pierwszy wpis i wydał mi się niejasny. Dlatego napisałem jak ja to rozumuję.
Jak odpowiedziałeś dwa razy "nie,nie", wróciłem jeszcze raz do tego wpisu i patrzę a tam wszystko jasne. Myślę , co mi się popier...niczyło we łbie że cos tam niejasne !?
Zatem , nie ma tam żadnej ironii, a tylko moje prymitywne myślenie że trzeba mi wyłożyć jak chłop krowie itd.
Szara80Tdi w mig pojął co jest grane i tez udzielił mi wsparcia że to niby jest coś niedoprecyzowane w Twojej wypowiedzi. Doceniam i dziękuję.
W drugim moim wpisie gdzie użyłem słów elektryczny departament, też nie miałem zamiaru z niczego kpić .No bo niby po co.
Aczkolwiek może to wyglądać na buraczaną wypowiedż ,ale zapewniam nic z tych rzeczy.
Zresztą, jak może ktoś, kto jest głąbem i chce się coś dowiedzieć, ironizować ze swoich rozmówców. Byłby bez sensu.
Jak odpowiedziałeś dwa razy "nie,nie", wróciłem jeszcze raz do tego wpisu i patrzę a tam wszystko jasne. Myślę , co mi się popier...niczyło we łbie że cos tam niejasne !?
Zatem , nie ma tam żadnej ironii, a tylko moje prymitywne myślenie że trzeba mi wyłożyć jak chłop krowie itd.
Szara80Tdi w mig pojął co jest grane i tez udzielił mi wsparcia że to niby jest coś niedoprecyzowane w Twojej wypowiedzi. Doceniam i dziękuję.
W drugim moim wpisie gdzie użyłem słów elektryczny departament, też nie miałem zamiaru z niczego kpić .No bo niby po co.
Aczkolwiek może to wyglądać na buraczaną wypowiedż ,ale zapewniam nic z tych rzeczy.
Zresztą, jak może ktoś, kto jest głąbem i chce się coś dowiedzieć, ironizować ze swoich rozmówców. Byłby bez sensu.