Radio - podlaczenie - piny itd
opinie sa podzielone, fabryczne kable prądowe są cienkie i spore grono osób celowo robi nową instalację, ona już u mnie była, tylko kwestia sprawdzenia jej i ogarnięcia, kable te bezpośrednio z akumulatora są bardzo grube i dużo młodsze od auta, dodatkowo bezpiecznik jest na + przy wyjściu z akumulatora, wiec mając do wyboru dwie instalacje zasilajace - fabryczną na tych cienkich kablach i tą pociagnieta z akumulatora, zdecydowałam się tak zrobic, ze instalacja z aku zasila radyjko
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To ma sens tylko przy jakimś naprawdę konkretnym nagłośnieniu. Oryginalne przewody (kable są pod ziemią) mają przekrój 2,5mm2, daje to obciążalność długotrwałą około 20A, bezpieczniki w radiach najczęściej są na 10, góra 15A tak więc moim zdaniem to bez sensu. Cóż, zrobiłaś jak uważasz, to i tak lepiej niż to partactwo które przedtem było uskutecznione.
Ja mam też małe zapytanie dotyczące instalacji od radia, ale nie w Audi ale w Passacie B3 - czy Passat B3 ma wyprowadzony do kostki od radia sygnał prędkości ? Jest u mnie w kostce niebiesko biały przewód, wpięty oryginalnie w miejscu w którym w radiu VW Gamma IV jest pin oznaczony jako GALA, niestety funkcja GALA nie działa :evil:
Radio wiem, że jest w 100% sprawne, bo przedtem jeździło w Passacie B4 1,9 TDI 1Z i tam ta funkcja działała prawidłowo tak więc pewnie u mnie jest coś nie tak, pytanie tylko co jest spasztecone i skąd w Passacie B3 jest brany sygnał prędkości skoro licznik jest na linkę (w tamtym B4 też jest na linkę, sprawdzone że jest tak na 100% jednak tam wszystko działało).
Ja mam też małe zapytanie dotyczące instalacji od radia, ale nie w Audi ale w Passacie B3 - czy Passat B3 ma wyprowadzony do kostki od radia sygnał prędkości ? Jest u mnie w kostce niebiesko biały przewód, wpięty oryginalnie w miejscu w którym w radiu VW Gamma IV jest pin oznaczony jako GALA, niestety funkcja GALA nie działa :evil:
Radio wiem, że jest w 100% sprawne, bo przedtem jeździło w Passacie B4 1,9 TDI 1Z i tam ta funkcja działała prawidłowo tak więc pewnie u mnie jest coś nie tak, pytanie tylko co jest spasztecone i skąd w Passacie B3 jest brany sygnał prędkości skoro licznik jest na linkę (w tamtym B4 też jest na linkę, sprawdzone że jest tak na 100% jednak tam wszystko działało).
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
Jak licznik na linkę to nie będzie działać. Żeby działo to musisz wymieniać licznik prawdopodobnie od Passata B4 i przerobić na elektroniczny sygnał prędkości.pawelrybak15 pisze:Ja mam też małe zapytanie dotyczące instalacji od radia, ale nie w Audi ale w Passacie B3 - czy Passat B3 ma wyprowadzony do kostki od radia sygnał prędkości ? Jest u mnie w kostce niebiesko biały przewód, wpięty oryginalnie w miejscu w którym w radiu VW Gamma IV jest pin oznaczony jako GALA, niestety funkcja GALA nie działa :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pawelrybak15, myslę na przyszłość o jakiejs małej tubce aktywnej do bagaznika, wtedy prawdopodobnie zamienie, radio pójdzie na orginał a ta tuba na to dodatkowe, no chyba, ze można zostawic jak jest a tube dac na oryginalną, ale chyba tuba więcej będzie zasobożerna... zastanowie się jak tubę kupię jak to zrobić jeszcze
[ Dodano: 2014-06-14, 02:28 ]
ja ten głośnik niegrający w prawych drzwiach też ogarnęłam - też tam jakiś mędrzec kombinował z nim a kokretny problem nie grania polegal w połaczeniu cewki głośnika z koncówka mocy, kolega pokazał mi jak to naprawic i zrobiłam głośnik już gra, grają cztery, teoretycznie te fabryczne głośniki nie są złe, grają ładnie, nie pierdza, nie trzeszczą, dzwiek jest fajny nawet, ale ja lubię więcej basów, ale nie tam, zebym była jakas maniaczką sprzetu car audio, ot taka mała aktywna tubka na dokładkę i będzie OK
[ Dodano: 2014-06-14, 02:28 ]
ja ten głośnik niegrający w prawych drzwiach też ogarnęłam - też tam jakiś mędrzec kombinował z nim a kokretny problem nie grania polegal w połaczeniu cewki głośnika z koncówka mocy, kolega pokazał mi jak to naprawic i zrobiłam głośnik już gra, grają cztery, teoretycznie te fabryczne głośniki nie są złe, grają ładnie, nie pierdza, nie trzeszczą, dzwiek jest fajny nawet, ale ja lubię więcej basów, ale nie tam, zebym była jakas maniaczką sprzetu car audio, ot taka mała aktywna tubka na dokładkę i będzie OK
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: