Witam, w moim Coupe 2.0 ABK 115KM mam zamontowaną instalację LPG, prosta na mikserze. Nie wdawajmy się w dyskusję o słuszności takiego rozwiązania w tym silniku, ponieważ już mnie krew zalewa od tych strzałów, ale taka instalacja była jak zakupiłem i póki co brak finansów na swap na sekwencję. Nie wiem dlaczego ciągle strzela mi w dolot na gazie, z zaskoczenia. Kable, kopułka, palec nowe, komplet Beru, nowe świece NGK i nadal to samo. Ma ktoś jakieś pomysły? Zapłon ustawiony lampą po remoncie. Na koniec jeszcze pytanie, macie jakiś pomysł na tą gumkę na antystrzale? Jest już trochę popękana, a chcę pozbyć się każdej nieszczelności. Dorobić ją z czegoś, może mogę gdzieś to kupić?
Przeczytałem już mnóstwo tematów na forum, jednak rozwiązania znaleźć nie mogę, stąd założyłem osobny temat. Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2014-06-14, 13:55 ]
Dodam jeszcze, że ma strasznie mało mocy na LPG. Rozumiem, że ze stratami trzeba się pogodzić, ale on jedzie po prostu jak czołg. Czy to normalne? Powyżej 2 tys. obrotów jest lepiej i do 3 się kręci, potem coś przerywa albo idzie dalej słabo.
[Coupe 2.0 ABK] Problemy z LPG
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz