[B4] Brak kierunkowskazów
[B4] Brak kierunkowskazów
Witam mam dwa problemy
Nie mam prądu w kości radia.
Poszedłem ,zobaczyłem i wg mnie wszystko jest ok. odkręciłem półkę nad nogami kierowcy .
Już pisałem wcześniej , montowałem sterownik c zamka. odkręciłem półkę ale jednak jego tam nie zamontowałem, fakt ze trochę tam w kablach pogrzebałem, ale nic nie odłączałem.
Nie wiem czy to ważne ale sterownik podłączyłem w lewych drzwiach i + do sterownika dałem z zasilania centrala. nie wiem czy to jest istotne ale to pisze.
Ale do rzeczy , koledzy naprawdę nie wiem co jest , nie mam zasilania do radia. i przed chwilą odkryłem ze nie mam nawet kierunkowskazów , mam światła awaryjne wszystko jest ok oprucz tego radia oraz kierunków , proszę koledzy o jaknajszybszą odp bo muszę to jeszcze dzisiaj zrobić, bo bez kiedunków to nie za bardzo aby jechać.a jutro rano muszę jechać.
Więc co i jak ? gdzie szukać przyczyny ?
prosiłbym jak najdokladniej opisac co i jak bo zielony jestem a musze to sam zrobić .
Nie mam prądu w kości radia.
Poszedłem ,zobaczyłem i wg mnie wszystko jest ok. odkręciłem półkę nad nogami kierowcy .
Już pisałem wcześniej , montowałem sterownik c zamka. odkręciłem półkę ale jednak jego tam nie zamontowałem, fakt ze trochę tam w kablach pogrzebałem, ale nic nie odłączałem.
Nie wiem czy to ważne ale sterownik podłączyłem w lewych drzwiach i + do sterownika dałem z zasilania centrala. nie wiem czy to jest istotne ale to pisze.
Ale do rzeczy , koledzy naprawdę nie wiem co jest , nie mam zasilania do radia. i przed chwilą odkryłem ze nie mam nawet kierunkowskazów , mam światła awaryjne wszystko jest ok oprucz tego radia oraz kierunków , proszę koledzy o jaknajszybszą odp bo muszę to jeszcze dzisiaj zrobić, bo bez kiedunków to nie za bardzo aby jechać.a jutro rano muszę jechać.
Więc co i jak ? gdzie szukać przyczyny ?
prosiłbym jak najdokladniej opisac co i jak bo zielony jestem a musze to sam zrobić .
Ostatnio zmieniony 16 mar 2011, 07:15 przez dave9331, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jesteś pewien, że nic Ci się nie rozpięło ? Idź wzdłuż wiązki idącej od kostki radia, jak coś podejrzanego trafisz to opisz to tutaj, postaram się jakoś pomóc.
P.S. Tagi daje się na początku tematu i w nawiasach kwadratowych, tzn temat ma mieć taki tytuł: [B4 NG] Pomocy, brak kierunkowskazów. Nie pisz wielkimi literami i z wykrzyknikami, bo moderatornia się o to wkurzy
P.S. Tagi daje się na początku tematu i w nawiasach kwadratowych, tzn temat ma mieć taki tytuł: [B4 NG] Pomocy, brak kierunkowskazów. Nie pisz wielkimi literami i z wykrzyknikami, bo moderatornia się o to wkurzy
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Dawid, a czy reszta świateł działa, wycieraczki i dmuchawa chodzą?
A może to tylko przerywacz ? https://audi80.pl/all-wymiana-przeka ... t26347.htm
BTW: Zrób to, o co prosi Cię Paweł.
A może to tylko przerywacz ? https://audi80.pl/all-wymiana-przeka ... t26347.htm
BTW: Zrób to, o co prosi Cię Paweł.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 23:55 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
więc tak.
reszta oświetlenia dziala, nawiew działa, wszustko oprucz radia i kierunków.
Przerywacz raczej wątpie aby padł.
Jezeli chodzi Ci o tą wiązke przy kierownicy to sprawdzalem i chyba wszystko ok jest.
Czyli co. sprawdzic czy nic sie nie wypięło ze skrzynki z bezpiecznikami tak ?
a jak to nie bedzie ta przyczyna ?
Koledzy a jezeli ten kabel wypiął sie ze skrzynki, to jakiego on jest koloru ? tak mniej więcej gdzie go szukac ?
reszta oświetlenia dziala, nawiew działa, wszustko oprucz radia i kierunków.
Przerywacz raczej wątpie aby padł.
Jezeli chodzi Ci o tą wiązke przy kierownicy to sprawdzalem i chyba wszystko ok jest.
Czyli co. sprawdzic czy nic sie nie wypięło ze skrzynki z bezpiecznikami tak ?
a jak to nie bedzie ta przyczyna ?
Koledzy a jezeli ten kabel wypiął sie ze skrzynki, to jakiego on jest koloru ? tak mniej więcej gdzie go szukac ?
ok.
jutro po poludniu sie tym zajmę to jak cos to dam jeszcze tutaj znac.
ale gdyby ktos mial jakis inny pomysl albo inne rady to prosze niech napisze. bede wdzieczny.
[ Dodano: 2011-03-16, 18:02 ]
ok, problem z kierunkami rozwiązany, nie wiem co bylo ale wyjąłem przełącznik od awaryjnych (aby zarówke wyciągnąć) i jak włożyłem z powrotem to kierunki nagle zaczely dzialac, naprawde nie wiem co bylo.
Tylko co z tym radiem, sprawdzilem diodą i w kości radia jest prąd, ale radio sie nie chce włączyć radio nie ma zadnego bezpiecznika, radio to Piooner DEH-50UB.
jutro po poludniu sie tym zajmę to jak cos to dam jeszcze tutaj znac.
ale gdyby ktos mial jakis inny pomysl albo inne rady to prosze niech napisze. bede wdzieczny.
[ Dodano: 2011-03-16, 18:02 ]
ok, problem z kierunkami rozwiązany, nie wiem co bylo ale wyjąłem przełącznik od awaryjnych (aby zarówke wyciągnąć) i jak włożyłem z powrotem to kierunki nagle zaczely dzialac, naprawde nie wiem co bylo.
Tylko co z tym radiem, sprawdzilem diodą i w kości radia jest prąd, ale radio sie nie chce włączyć radio nie ma zadnego bezpiecznika, radio to Piooner DEH-50UB.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie zakładam nowego tematu, mam problem z kierunkowskazami prawami. Nie działa ani przód ani tył. Na zegarach nie mruga żarówka od kierunku i odgłos jest przyspieszony. Światła awaryjne działają prawidłowo. Stało się to nagle, nie było wcześniej z niczym problemu, nie było również przy niczym grzebane.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z