[B3 90 2.3 NG] Strzelanie w zawieszeniu przy ruszaniu
Witam mam taki problem w aucie że jak jadę to przy około 50 czy dodaje gazu czy go puszczam telebocze autem czuc bardziej z tylu tak samo jest jak zblizam sie do predkosci 120 to nawet gorzej trzesie autem bylem wczesniej na stacji i kazali mi wymienic tuleje na wahaczach (kpl.2strony) zmienilem objawy te same nic nie pomoglo wina kół może być przyczyna trzeienia?
Koledzy koleżanki byłem u gumiarza jedno koło sprawdził minimalna różnica odważnika drugie koło i się zrobiło mi ciepło przyczyna gdzieś musiałem zrobić dziurę zrobiła się w tym miejscu łysa i przetarta opona z pęcherzem szybka zmiana na zapas i jak ręką odjął całe szczęście że nie doszło do nie miłego zdarzenia <ok> <ok> <ok> Pozdrawiam oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2014 <ok> <ok> zdrówko
nie moze byc jeszcze jeszcze łozysko w zwrotnicy ale piszesz ze masz to tylko jak skrecasz w lewo .chociaz prawe powinno bardziej gdy skrecasz w prawa strone.chyba ze jest juz tak dobite.Sprawdz przeguby i łozyska dla pewnosci w obu kołach .
Przegub lewy jedz powoli i skrec maksymalnie w lewą strone i sluchaj czy nie ma jakichs stuków.
Przegub prawy to samo tylko skrec maksymalnie w prawa strone - jesli bedzie stuki itp tzn ze prawy przegub ci padł .
Łozyska mozesz podniesc auto na lewarek i sprawdzic luzy ruszajac kołem lewo prawo( chyba) .W kazdym badz razie mniej wiecej bedziesz mogl je sprawdzic .Druga sprawa czy jak jedziesz prosto obojetnie z jaka predkoscia huczy ci w aucie ? jesli nie mozesz wykluczyc łozyska.
Przegub lewy jedz powoli i skrec maksymalnie w lewą strone i sluchaj czy nie ma jakichs stuków.
Przegub prawy to samo tylko skrec maksymalnie w prawa strone - jesli bedzie stuki itp tzn ze prawy przegub ci padł .
Łozyska mozesz podniesc auto na lewarek i sprawdzic luzy ruszajac kołem lewo prawo( chyba) .W kazdym badz razie mniej wiecej bedziesz mogl je sprawdzic .Druga sprawa czy jak jedziesz prosto obojetnie z jaka predkoscia huczy ci w aucie ? jesli nie mozesz wykluczyc łozyska.
napewno auto bedzie sztywniejsze i dluzej wytrzymaja.Ale wez pod uwage ze skoro tuleje beda trzymaly to cos innego bedzie "siadac".Tez myslalem nad tymi tulejami ale w koncu spasowalem.Jak chcesz sie bawic to mozesz zalozyc.Generalnie 1 tuleja niecale 20zł jak masz praske wymiana 4 tulei na wachaczach to jakies 10-15 minut roboty no i poskladanie wszystkiego.
Niestety nie mam praski ale cos pokombinuje jak kupilem auto nie mialem pojecia wogole o naprawach
Dlatego oddawalem mechanikom ale nie jestem zadowolony teraz dzieki forum wiekszosc staram sie robic sam porady kolegow z forum i wiedza z ksiazki narazie wystarczaja zobaczymyjak poiljdzie wymiana tulei
Dlatego oddawalem mechanikom ale nie jestem zadowolony teraz dzieki forum wiekszosc staram sie robic sam porady kolegow z forum i wiedza z ksiazki narazie wystarczaja zobaczymyjak poiljdzie wymiana tulei