[B4 2.8 AAH] listwy wtryskowe
[B4 2.8 AAH] listwy wtryskowe
Witam ,mam pytanie jakie listwy polecacie do V6.Powiem tyle ze mam Valteki i nie jestem zadowolony.Po niecałych 15000 tyśiach powiedziały papa.Wiec szukam teraz czegos lepszego.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ostatnio kalibrowałem valteki, które zrobiły 20 tys. km od nowości. Na dwóch tłoczkach skok był 0,50mm a na reszcie 0,35 z odchyłkami +/- 0,05. Ale to pewnie przez to że na poszczególnych tłoczkach gumki w różnym stopniu się wypuczyły.
A z wtryskiwaczy z droższych to Hana lub Baracuda 70-75zł szt. (420-450zł) przy zakupie pojedynczych. W listwie 2x3 wyjdzie drożej ale do pojedynczych będziesz musiał kupić rozdzielacz i wężyki, za to można je wsadzić pod osłonę. Tylko pojedyncze kup w wersji z króćcem na wężyk i hany wtyczką super-seal (taka jak w valteku bo inaczej będziesz jeszcze przejściówki potrzebował).
Z tańszych OMVL REG ale są tylko w listwach 4 cylindry 264 za dwie listy 4 cyl
Albo AC W01 - 312 zł za dwie listwy 3 cylindrowe
A z wtryskiwaczy z droższych to Hana lub Baracuda 70-75zł szt. (420-450zł) przy zakupie pojedynczych. W listwie 2x3 wyjdzie drożej ale do pojedynczych będziesz musiał kupić rozdzielacz i wężyki, za to można je wsadzić pod osłonę. Tylko pojedyncze kup w wersji z króćcem na wężyk i hany wtyczką super-seal (taka jak w valteku bo inaczej będziesz jeszcze przejściówki potrzebował).
Z tańszych OMVL REG ale są tylko w listwach 4 cylindry 264 za dwie listy 4 cyl
Albo AC W01 - 312 zł za dwie listwy 3 cylindrowe
-
- Forum Audi 80
Jeśli ci chodzi o przejściówki do wtyczki to nie potrzebujesz bo są na wtyczkę taką jak ma valtek.junior017 pisze:Tylko zalezy ile bedzie kosztowała przejściówka i czy gazownik bedzie mi to chciał założyć
Jedynie jak będziesz montował pojedyncze będą ci potrzebne rozdzielacze.
3-cylindrowe http://www.drypa.pl/produkt1901_WTRYSKI ... x9mm_.html
Albo jeden 4 cyl. i jeden 3 cylindrowy jeśli miałeś podłączony wężyk ciśnienia gazu do listwy wtryskowej.
Barracuda jeszcze ma taką zaletę że ma rozwiercane dysze a hany są w wersjach na różne moce z cylindra.
Witam , ja w tej samej w sumie sprawie Mam wtryski valteki , byłem ostatnio u gazownika i polecał mi poskie ACW z wymianą gumowych przewodów bo nie takie powinny być za 650zł. Chciałem się dowiedzieć właśnie czy to są dobre czy można jednak jakieś lepsze bo szczerze to wolę dać więcej ale mieć lepiej:) Gazownik mi mówi że można barracudy czy inne droższe ale nie ma takiej potrzeby ... z tego co już poszukałem to reduktor mam wporzo do tego silnika bo KME-Silver i piszą że jest dobry do ok 203 KM.
-
- Forum Audi 80
Sporo monterów na LPG forum to montuje te wtryski. Jakoś nie widziałem informacji ile przejadą zanim się rozkalibrują. Ponoć Hany/Barracudy wystrzymują ponad 100tys km. Podejrzewam że i te wtryski podejdą po 100tys.
650zł chce zainkasować za wymianę wtrysków i węży? Dwie listy kosztują 268 zł w detalu, węże gumowe 6-10zł za metr. Zresztą to inna część Polski i pewnie ceny inne.szymsik pisze:yłem ostatnio u gazownika i polecał mi poskie ACW z wymianą gumowych przewodów bo nie takie powinny być za 650zł.
No właśnie przymierzał bym się bardziej do Hana/Barracuda jakoś mnie bardziej przekonują.aldi pisze: Ponoć Hany/Barracudy wystrzymują ponad 100tys km.
Z tych Hany nadają się z tego co wygrzebałem H2000 Typ B(Czerwone) i Typ C(Czarne).
A z Barracudami wyczytałem że to już dyszami się ustawia...
No i widzę że gazownik chyba zaśpiewał trochę dużo??