[All] Prędkość maksymalna
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- bieniek1984
- Forum Audi 80
ja mialem kiedys AAZ passata szedl jako tako Po zregenerowniu turbo duzo wiecej mu nie przybylo mocy na maksa jechalem nim 160 km/h ale juz ciezko bylo ( z uszkodzonym turbo czyli chodzili jak zwykly diesel bo mial calkowicie odlaczone turbinke) potem jakos lepiej pewnie by poszedl ok 180 km/h ale to nie to co Audi hehe
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
a.milewski.mm, no tak ale mówimy tutaj o dwóch różnych silnikach napędzanych różnym paliwem. Mój przy maks budzie (bo tak zazwyczaj jeżdżę) spali 7 litrów ropy a ile taka benzyna spali paliwa przy maks budzie :?:
Trochę trudno porównywać silniki benzynowe i diesle nawet jeśli mają ta samą moc. Benzyna na pewno będzie miała lepszy start. U mnie fajnie się śmiga dopiero powyżej 120 km/h. Wtedy naprawdę fajnie reaguje na gaz i ma niezłe przyśpieszenie jak na te prędkości. Zwykłym dieslem wolnossącym o mocy 54 Km starszy ciągał już po 2 tony i to bez większych problemów, silnik pyrkał sobie powoli i szedł jak trzeba. Trudno zrobić coś takiego samego silnikiem benzynowym nawet o znacznie większej mocy. Z drugiej strony takie zwykły diesel nie dysponuje prawie przyśpieszeniem.
Ale jeśli mówisz że poszedłeś swoim 180 z 4 osobami no to tylko pogratulować. Ile potrzebowałeś na to drogi :?: Mój do 180 potrzebuje jakieś 1,5 km prostej przy rozpędzaniu się od 100 km/h. Dalej to już nie wiem bo zawsze mi sie droga przy tej prędkości kończy, ale podejrzewam że jego Top Sped ograniczona jest tylko i wyłącznie obrotami silnika, jednym słowem na 5-biegu myślę że doszedłbym do czerwonych obrotów.
Trochę trudno porównywać silniki benzynowe i diesle nawet jeśli mają ta samą moc. Benzyna na pewno będzie miała lepszy start. U mnie fajnie się śmiga dopiero powyżej 120 km/h. Wtedy naprawdę fajnie reaguje na gaz i ma niezłe przyśpieszenie jak na te prędkości. Zwykłym dieslem wolnossącym o mocy 54 Km starszy ciągał już po 2 tony i to bez większych problemów, silnik pyrkał sobie powoli i szedł jak trzeba. Trudno zrobić coś takiego samego silnikiem benzynowym nawet o znacznie większej mocy. Z drugiej strony takie zwykły diesel nie dysponuje prawie przyśpieszeniem.
Ale jeśli mówisz że poszedłeś swoim 180 z 4 osobami no to tylko pogratulować. Ile potrzebowałeś na to drogi :?: Mój do 180 potrzebuje jakieś 1,5 km prostej przy rozpędzaniu się od 100 km/h. Dalej to już nie wiem bo zawsze mi sie droga przy tej prędkości kończy, ale podejrzewam że jego Top Sped ograniczona jest tylko i wyłącznie obrotami silnika, jednym słowem na 5-biegu myślę że doszedłbym do czerwonych obrotów.
-
- Forum Audi 80
widzę ze koledzy nie rozumieją tematu postu - to jest temat o 1,6 TD.
Mój na jeździe testowej (przed zakupem) 160 km/h w 4osoby i jeszcze miał pod pedałem, ale to stare autka i więcej mi nie trzeba było żeby sprawdzić czy kierownicą nie trzęsie i czy nie skręca na boki ..
rok 1990, 218Kkm na zegarze no i pewnie następne tyle stracone na zmianie stref czasowych na granicy
Mój na jeździe testowej (przed zakupem) 160 km/h w 4osoby i jeszcze miał pod pedałem, ale to stare autka i więcej mi nie trzeba było żeby sprawdzić czy kierownicą nie trzęsie i czy nie skręca na boki ..
rok 1990, 218Kkm na zegarze no i pewnie następne tyle stracone na zmianie stref czasowych na granicy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- mariobross
- Forum Audi 80
moja ABC 2,6 v6 quatrro nie dała mi spokoju i testnołem na sekwencji z 3 osobami poszła 230 i jakbym tak miał jece troche drogi to coś by tam może jeszcze ciutke poszła bo czuć było że ciągnie, na ile wierzyć licznikowi nie wiem na pewno miał jakieś przekłamanie, na benzynie nie próbowałem-strach patrzeć na kompa na spalanie :mrgreen: