jestem na etapie robienia zawieszenia z Tyłu . narazie wymieniam łożysko skf 180zł, gómy piasty, (te na dole) jet ich 4 po 2 na strone. w intercars płacilem po 61,35, Silentblock wachacza tył 8A0 505 171C . reszte mam narazie ok ) śruby zadna sie nie odkreciała tak zapieczone.
Orientujecie się czy do naszej B4 Q podejdzie drążek reakcyjny z A4 Q? Mam okazję kupić 2 nowe za 100PLN więc byłoby pięknie... Na zdjęciach wyglądają identycznie, ale jest różnica w numerach fabrycznych
B4- 8A0 501 530 C
A4- 8D0 501 530
Witam, nie pisze nowego postu i sprobuje sie tutaj podlaczyc :mrgreen:
Audi Coupe Quattro 89r. B3
Tyl zawieszenie :
Tuleje Wahacza wraz z koncowkami
Poduszki wózka
Tuleje stabilizatora
Koncówki Stabilizatora, chyba nic nie pominalem w temacie lelemtow metl - gumowych.
Bardzo PROSZE o pomoc, czy ktos kupywal, wymianial????
Jakiej firmy sa te czesci dostepne jesli sa ( mi w kilku sklepach nawet nie potrafili odnalezc zawieszenia tylnego - byla tylko belka )
Czy tylne tuleje wahacza sa takie same jak przednie ???
Przod wozek tak odnawialem...
Tak samo chcialbym z tylnym zrobic ( + piaskowanie )dlatego tak bardzo mi zalezy zeby zalozyc wszsytkie elemnenty nowe.
pozdrawiam
na przykład górny wahacz: podnieść tył do góry i chwycić koło i spróbować ruszyć do przodu i tyłu. jak będzie luz to wahacz górny do wymiany.
ja tak u siebie sprawdziłem miałem luz i musiałem wymienić, chociaż na diagnostyce nic nie wyszło.
Zmieniałem u siebie w B5 quattro, faktycznie zabawy w ch... więcej niż z przodu, zwłaszcza ze skompletowaniem bo co jedna sieć hurtowni to ma inny kawałek (chyba w 3 miejscach kupowałem, także w ASO), dobrze że mam dostęp do katalogów i zamówień online i ETKI to jakoś skompletowałem choć tanie razem wszystkie te tulejki, obejmy itd nie były, ale chciałem zrobić wszystko bo tył miał już takie luzy, że jadąc z Niemiec do PL na święta ściąłem tylne gumy z ok. 4 mm do druta, przez 700 km...dla porównania przód i tył wtedy
Witam.Chciałem zapytać o zawieszenie tylne w 80 B4 quattro czy dolny wahacz ma takie same silentblocki jak w A4 B5?
Chce zamówić poliuretany a w ofercie dolne są tylko do A4 B5
Tak wiem przeglądałem ich ofertę.
Tylko żę ja chciałem wymienić narazie dolne tylne gumy wahaczy.(brak funduszy chwilowo)
W Olkuszu są takie gumy tylko że do A4 B 5.
Widzę że kolega takie wymieniał i pasują takie do 80 B4?Można kupić pojedynczo?
Jest różnica co do pracy zawieszenia?
Fajną masz tą niunie.
Pozzdrawiam
A czy ktoś z forumowiczów posiada starą (zużytą) końcówkę drążka reakcyjnego do Audi B3 z 87-91 rocznik do silnika 136 KM i za niewielkie pieniądze mógł by odsprzedać? Chodzi mi o tą cześć jak na foto.