[B4 ABK] Jaka jest różnica w olejach?
[B4 ABK] Jaka jest różnica w olejach?
Witam. Czeka mnie zmiana oleju w mojej Audiczce B4 ABK. Jest tam zalany olej Lotos 10w40 półsyntetyk. Myślałem żeby zalać Valvoline ale cenowo wychodzi prawie 2 razy drożej niż Lotos. Moje pytanie brzmi czy opłaca się zalać droższy i czy będą widoczne jakieś różnice. Może polecacie jakiś inny?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
machmat93, taki przykład -80-b4-20-abt-jaki-olej-wybrac-t54665.html a takich tematów kilka jest
hmm a lotos to chyba najgorszy olej jaki jest takie opinie o nim kiedyś czytałem nie wiem czy coś się zmieniło :!:
hmm a lotos to chyba najgorszy olej jaki jest takie opinie o nim kiedyś czytałem nie wiem czy coś się zmieniło :!:
-
- Forum Audi 80
Okej. Zdecydowałem się na Valcoline tylko chciałem się zapytać czy zamawiał ktoś olej z tej auckji http://allegro.pl/valvoline-maxlife-10w ... 40500.html
Boje się żeby nie był jakiś stary. Sprzedawca wyglada dobrze z 28k pozytywami
Boje się żeby nie był jakiś stary. Sprzedawca wyglada dobrze z 28k pozytywami
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Czarny kolor nie bierze się sam z oleju. Jak olej ma lepsze właściwości myjące to będzie wypłukiwać syf z silnika. Teraz trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy syf ma się odkładać w silniku czy lepiej go zlewać razem z olejem.Jahre94 pisze:I kolor na miarce jest jak przy nowo wlanym oleju (tzn nie czarny tak jak w innych przypadkach).