[coupe 1990 NG] woda pod nogami pasażera
[coupe 1990 NG] woda pod nogami pasażera
Witam
Wiem w jaki sposób woda dostaje się do auta, kapie z czarnej plastikowej listwy w podszybiu na kratkę od dmuchawy. Listwa wymieniona na ori używkę i problem nie ustępuje. cieknie pomiędzy 1 a 2 plastikową "śrubą" od strony pasażera, kapie prosto na kratkę od nawiewu, w moim aucie nie występuje filtr kabinowy. Dodam że jakieś 1,5 roku temu wymieniana przednia szyba. Ktoś miał podobnie ? Jak temu zaradzić ?
Wiem w jaki sposób woda dostaje się do auta, kapie z czarnej plastikowej listwy w podszybiu na kratkę od dmuchawy. Listwa wymieniona na ori używkę i problem nie ustępuje. cieknie pomiędzy 1 a 2 plastikową "śrubą" od strony pasażera, kapie prosto na kratkę od nawiewu, w moim aucie nie występuje filtr kabinowy. Dodam że jakieś 1,5 roku temu wymieniana przednia szyba. Ktoś miał podobnie ? Jak temu zaradzić ?
-
- Forum Audi 80
Właśnie cieknie pod to podszybie plastikowe, jakieś 15-20 cm od krawędzi i kapie od razu do wlotu wentylacji. Mam drugie podszybie i ta sama sytuacja. Szyba raczej szczelna bo woda kapie z tunelu nawiewów w środku. Przyglądałem się dziś kilku 80-tkom i tam to sobie praktycznie leży między szybą a rynną. U mnie była wymieniana szyba czołowa i pomiędzy nią a krawędzią metalową jest chyba mniejsza szpara (jakieś 3-4 mm). Jutro jak się uda to porobię zdjęcia. Dzięki za odzew.
-
- Forum Audi 80
U mnie też tak było. Dla mnie to ma konsystencję podobną do kleju do szyb, więc można go chyba zastosować zamiennie.Ne$ pisze:Są tam właśnie resztki czarnej substancji podobnej do lepiku. Czy w Waszych audi jest to jakoś nasmarowane tą mazią ? Jak ona się nazywa i gdzie można ją kupić ? Podejrzewam że jeśli nasmaruję grubo w rynience i dopiero wtedy osadzę podszybie to będzie spokój.
Klej do szyb po czasie zastyga i uniemożliwi wyjęcie podszybia. Ja dziś byłem w kilku sklepach, nie tylko motoryzacyjnych i nigdzie takiej masy nie dostałem.
A teraz najlepsze, podjechałem do znajomego który rozbiera czasem auta na graty, stała u niego B4, z której ktoś kupił tylną lampę. I właśnie ta lampa była wklejona na takim mazidle. Poskrobałem, udało mi się odzyskać trochę, nasmarowałem, skręciłem i SUCHO <ok>
Na przyszłość jednak wolałbym wiedzieć gdzie tą maziochę można kupić i jak to się nazywa, wie ktoś ?
A teraz najlepsze, podjechałem do znajomego który rozbiera czasem auta na graty, stała u niego B4, z której ktoś kupił tylną lampę. I właśnie ta lampa była wklejona na takim mazidle. Poskrobałem, udało mi się odzyskać trochę, nasmarowałem, skręciłem i SUCHO <ok>
Na przyszłość jednak wolałbym wiedzieć gdzie tą maziochę można kupić i jak to się nazywa, wie ktoś ?
-
- Forum Audi 80
Jest to chyba coś takiego. <ok>
http://allegro.pl/tasma-uszczelniajaca- ... ednie-4138
http://allegro.pl/tasma-uszczelniajaca- ... ednie-4138