[80 B4 1.9 TDI 1Z] Twarda praca silnika,wibracje karoserii
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Mam przy skrzyni poduszki SWAG i myślę że mogłoby być lepiej. Jak trafię to kupię ori używki bo moja po prostu była całkiem zerwana
A co do poduszek silnika to nie ma lepszych niż oryginalne, założyłem podróby po 120zł bo zdawało mi się że jedna ori lekko szarpie przy gaszeniu. Od razu wróciłem do ori bo nie dało się jeździć...
A co do poduszek silnika to nie ma lepszych niż oryginalne, założyłem podróby po 120zł bo zdawało mi się że jedna ori lekko szarpie przy gaszeniu. Od razu wróciłem do ori bo nie dało się jeździć...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
I wszystko na temat 8-) Nawet zwykłe poduszki skrzyni ,gdzie wydawało by sie nie ma wielkiej filozofi żeby zrobić dobrą poduszkę ,bo nie ma oleju ,tylko guma odpowiedniego krztałtu i twardości ....niestety i to przerasta tandetnych producentów od poduszek do wszystkiego ,czyli do niczego .... po założeniu nawet jednej nie ori ,jest od razu wyczuwalna wibracja przenoszona na budę ...przerabiałem temat zaraz po zakupie swojej ,gdzie jakiś matołek ,szukając zapewne przyczyny szarpania ( a był to brudny nastawnik ) wymienił jedną z poduszek skrzyni ...na moje szczeście ,nie czepił się pozostałych ,bo były ori .Po wymienie tejże błyszczącej się nówki ,wszystko wróciło do stanu jak w ori ,czyli cisza i żadnych wibracjikubaaabee pisze:A co do poduszek silnika to nie ma lepszych niż oryginalne
miałem wywalona jedną poduche nie telepotało buda nic ale ,zmieniłem na ori z benzyny o małym przebiegu naprawde małym bo kiere se wziołem z niej nie zauważyłem zadnej poprawy bo nie byla konieczna tylko podczas rozruchu mniej szarpnie silnikiem
teraz poduchy pod skrzynie ale tylko ori ,noi nówki ale to tylko z 500 zł :roll:
ale warto ,dużo rzeczy kupiłem ori typu poduszki mp. slizgi i nie żałuje
wiem że chce nia pojezdzic
teraz poduchy pod skrzynie ale tylko ori ,noi nówki ale to tylko z 500 zł :roll:
ale warto ,dużo rzeczy kupiłem ori typu poduszki mp. slizgi i nie żałuje
wiem że chce nia pojezdzic
sam sprawdz bo mi tak sprawdzali ze zawsze na przegladach wszystko ok a wieszaki mialem juz sie konczacemisiekb4 pisze:a ja podepnę sie pod temat.
Na zimnym silniku jak przy ok 2tyś obrotów zmieniam na większy bieg to buda tak wibruje i słychać takie towarzyszące temu dzwieki..
Jak byłem na stacji sprawdzić poduchy to niby wszystko ok.
Na ciepłym silniku też jest ok.
a poduszki skrzyni sam zczailem jak sanki robiłem przrdnia miała luzy a tylna sie rozleciała jest z dwuch warstw jedna z gumy a druga z jakby pianki i ta pianka r racji wieku sie pokruszyła
ciężko o dobrą używke ,jako mi sie znośnie jeżdziło ,prawie rok szukałem po szrotach i lipamisiekb4 pisze:sprawdzę to jak już uporam się z nadkolem
Ale najlepiej brać ori używkę czy może z ASO ??
tą centralna kupiłem lemfa a tą boczna piankowo gumowa w aso inna jazda jakoz skrzynia na stałe połączona z silnikiem dodatkowo tłumi drgania ,ale czytałem gdzies na forum że koledzy ta drugą kupowali meyle i tez git także twój wybór a raczej zasobnośc kieszeni
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant