[B3]parowanie szyb
[B3]parowanie szyb
Witam serdecznie mam pytanko czy ktos z klubowiczów wymieniał lub naprawiał nagrzewnice bo u mnie prawdopodobnie jest nieszczelna i jak włacze ciepły nawiew to strasznie paruja mi szyby i jest czuc płyn w samochodzie sa także jego ubytki a wycieków nie widac z góry dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 28 paź 2007, 10:25 przez mexx, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Tutaj zanjdziesz pomoc.
http://www.centrum.audi80.pl/index.php? ... einfo&id=6
Tylko musisz być tam zarejestrowany. Całe fotostory z którym u siebie wymieniałem nagrzewnicę robiłem to sam i zajęło mi niecałe 4 godzinki.
http://www.centrum.audi80.pl/index.php? ... einfo&id=6
Tylko musisz być tam zarejestrowany. Całe fotostory z którym u siebie wymieniałem nagrzewnicę robiłem to sam i zajęło mi niecałe 4 godzinki.
jak bedziesz wymieniał nagrzewnice to sprawdz w mieszalniku powietrza czy te klapki co rozdzielają powietrze są dobre i czy dobrze domykają,bo ja spotakałem sie w b3 że ta gąbka odpada i nie uszczelnia to słabo grzeje albo słabo rozdziela ,a przy wyjęciu wszystkiego masz okazje to naprawic albo wymienić,pozdrawiam powodzenia
- davidpolska
- Forum Audi 80
Witam, też miałem tego typu usterke nieszczelna nagrzewnica, ubytki płynu, parowanie szyb, nie ciekawy zapach itd. Poszedłem na łatwiznę wsypałem magiczny proszek do uszczelniania chłodnic. Pomogło, grzało pięknie przez jeden sezon aż wkońcu tak ją uszczelniło że przestalo grzac. Pomyślałem że teraz odwrotnie... doleje coś do czyszczenia chłodnic. Plan był dobry lecz nieskuteczny. Czas wymienic nagrzewnice
-
- Forum Audi 80
Witam. Miałem miałem problem nagrzewnica podawała mi letnie powietrze przy wysokiej temp. silnika;/;/ dziś rozebrałem całą deskę i zobaczyłem że nie mam żadnych okładzin w mieszalniku powietrza. Mam zamiar to naprawić tylko powiedzcie mi co mam pokleić bo są tam tylko dziury 0 gąbek. Tam gdzie jest ta blaszka co zmienia ciepło/ zimno musi być oklejona po obu stronach ?? może jakaś fotka? zależy mi na czasie bo autko stoi a jest bardzo potrzebne
-
- Forum Audi 80