[Audi 80 B4] 2.0 90KM Ogoniastego DZWON
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
To bardzo fajne spalanie . U mnie tak miasto dynamicznie 13-13.5 to jest samo miasto w koło komina . Miasto z jednym wypadek do ptaka czyli 5 km droga gdzie można ciąć 80-100km/h coś jak expresowka i spalanie juz wychodzi mowie całkowicie serio 11.6l , sama v trasa 7.5-7.9l prędkość 100-110 km/h , sprawa wygląda v tak ze mam jeszcze reduktor do wymiany i przed zimą to zrobię , bo puszcza juz lekko gaz ale chodzi bardzo fajnie. Nie bd ukrywał ze ABK na IIGEN w mieście jest całkiem żarłoczne , lecz duzo da się zejść przy spokojnej jeździe , lecz ja jakoś nie potrafię jeździć v cały czas poniżej 3.5 tys obr
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to jest odpowietrzenie skrzyni korbowejOgoniasty pisze: I jak nazywa się ten plasticzek zaznaczony na zdjęciu? Troche wylatuje mi spod niego oleju :roll:
[url=http://www.iv.pl/images/22740126795038399781.jpg]Obrazek[/URL]
Mimo parszywej pogody udało mi się wymienić licznik Niestety stary licznik to VDO, a nowy to UN4 i w nowym nie działa mi wskaźnik temperatury.
------
Edit 15.07.14
Na poprzedniej stronie pokazywałem efekty pasty Automax. Niestety pod słońce okazało się, że jest delikatnie mówiąc kiepsko. Zakupiłem pasty lepszej firmy (grubo i średnio ścieralnej). Z efektów jestem zadowolony jednak lakier już swoje przeżył i zastanawiam się czy we wrześniu go nie pomalować na nowo. Spolerowałem 70% autka, na zdjęciach są tylko efekty przedniej i tylnej klapy.
Takie rysy pozostawiła dawna pasta.
A tu już korekta nową pastą.
50/50
Przed
Po
------
Edit 15.07.14
Na poprzedniej stronie pokazywałem efekty pasty Automax. Niestety pod słońce okazało się, że jest delikatnie mówiąc kiepsko. Zakupiłem pasty lepszej firmy (grubo i średnio ścieralnej). Z efektów jestem zadowolony jednak lakier już swoje przeżył i zastanawiam się czy we wrześniu go nie pomalować na nowo. Spolerowałem 70% autka, na zdjęciach są tylko efekty przedniej i tylnej klapy.
Takie rysy pozostawiła dawna pasta.
A tu już korekta nową pastą.
50/50
Przed
Po
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Prac ciąg dalszy...Małe zakupy i jazda.
Na początku gruntowne sprzątanie środka i pranie dywanu.
Niestety całość szpeciło...to
Wyrwałem w lepszym stanie a przy okazji zakupiłem ciemne kierunki 8-)
Niestety lusterko też nie było najpiękniejsze więc trzeba było wymienić szkło.
Ciemne kierunki.
W tej chwili robimy kanał w garażu więc będzie możliwość kombinowania przy silniku. Zastanawiam się czy nie założyć tu ABT.
Jutro Audi czeka mała wycieczka w trasę do Wawy. Zobaczymy jak się spisze
W temacie polerki cisza ponieważ dla tego lakieru 22 lata to stanowczo za dużo i przymierzam się do ponownego malowania. Mógłby ktoś podać mniej więcej koszt samego lakierowania? Malowanie podkładem, szpachlowanie, matowienie robię sam.
Na początku gruntowne sprzątanie środka i pranie dywanu.
Niestety całość szpeciło...to
Wyrwałem w lepszym stanie a przy okazji zakupiłem ciemne kierunki 8-)
Niestety lusterko też nie było najpiękniejsze więc trzeba było wymienić szkło.
Ciemne kierunki.
W tej chwili robimy kanał w garażu więc będzie możliwość kombinowania przy silniku. Zastanawiam się czy nie założyć tu ABT.
Jutro Audi czeka mała wycieczka w trasę do Wawy. Zobaczymy jak się spisze
W temacie polerki cisza ponieważ dla tego lakieru 22 lata to stanowczo za dużo i przymierzam się do ponownego malowania. Mógłby ktoś podać mniej więcej koszt samego lakierowania? Malowanie podkładem, szpachlowanie, matowienie robię sam.
-
- Forum Audi 80
Kilka miejsc malowanych nieprofesjonalnie, dużo odprysków, rys któych pasta nie zniweluje...Znajdzie się troche tego
-----
Edit 21.07.14
Autko wróciło z podróży całe i zdrowe Prędkość maksymalna osiągnięta na LPG. Może by poszedł więcej, ale nie chciałem go dłużej piłować.
Kiedyś swoim mk2 cyknąłem fotkę przy stadionie to i przyszła kolej na audi
[ Dodano: 2014-07-29, 18:35 ]
Posłuchałem się Damian80b4LDZ i zakupiłem pastę wykańczającą. Efekt jeszcze lepszy Niewiele widać, bo robione telefonem.
-----
Edit 21.07.14
Autko wróciło z podróży całe i zdrowe Prędkość maksymalna osiągnięta na LPG. Może by poszedł więcej, ale nie chciałem go dłużej piłować.
Kiedyś swoim mk2 cyknąłem fotkę przy stadionie to i przyszła kolej na audi
[ Dodano: 2014-07-29, 18:35 ]
Posłuchałem się Damian80b4LDZ i zakupiłem pastę wykańczającą. Efekt jeszcze lepszy Niewiele widać, bo robione telefonem.
- GreenNatural
- Forum Audi 80