[B4 2.6 ABC] modul ac/bc jak go ustawic pod vke
-
- Forum Audi 80
[B4 2.6 ABC] modul ac/bc jak go ustawic pod vke
Zakupilem modul jugo mi to zalozyl i cycus malina
Ale nie moze byc za pięknie
Spalanie srednie w 2.6 mam na poziomie 8l
Spalanie chwilowe na autostradzie przy 150 jest niby 7 8l co prawda jezdze na gazie ale 8l to chyba zdecydowanie za malo jak na v6
Średnia predkosc wydaje mi sie ze dziala przez pierwsze 10 min a potem sie wiesza. Np jadac miastem przez 5min mam średnia 50 60km
Wyskakuje na autostrade jade 40 km predkoscia 150 170
Predkosc srednia wskakuje wtedy np do 80 i potem np co kilometr podmosi sie o jeden do gory....
Ogolnie znalazlem z voku licznika opcje przesuniecia o 15% w gore ale wydaje mi sie na vke to jeszcze malo
Ale nie moze byc za pięknie
Spalanie srednie w 2.6 mam na poziomie 8l
Spalanie chwilowe na autostradzie przy 150 jest niby 7 8l co prawda jezdze na gazie ale 8l to chyba zdecydowanie za malo jak na v6
Średnia predkosc wydaje mi sie ze dziala przez pierwsze 10 min a potem sie wiesza. Np jadac miastem przez 5min mam średnia 50 60km
Wyskakuje na autostrade jade 40 km predkoscia 150 170
Predkosc srednia wskakuje wtedy np do 80 i potem np co kilometr podmosi sie o jeden do gory....
Ogolnie znalazlem z voku licznika opcje przesuniecia o 15% w gore ale wydaje mi sie na vke to jeszcze malo
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jesli chodzi o predkosc to nie widze tu nie prawidlowosci, w kazdym aucie to co widzisz na predkosciomierzu jest zawyrzone celowo - bylo juz o tym na forum dlaczego - a to co pokazuje BC to juz rzeczywista srednia predkosc bo wg tego jest wyliczane rzeczywiste spalanie
co do spalania jezeli masz prawidlowo podlaczone, to i tu nie rozumiem czemu szukasz dziury w calym, jezeli auto bedzie choc minimalnie jechalo z gorki to w BC na chwilowym zaraz zobaczysz mniejsze wartosci, to samo sie tyczy sredniego spalania, zaraz po wyzerowaniu, jak auto rusza to chyba nie oczekujesz ze juz sie pokaze ta najmniejsza wartosc
co do spalania jezeli masz prawidlowo podlaczone, to i tu nie rozumiem czemu szukasz dziury w calym, jezeli auto bedzie choc minimalnie jechalo z gorki to w BC na chwilowym zaraz zobaczysz mniejsze wartosci, to samo sie tyczy sredniego spalania, zaraz po wyzerowaniu, jak auto rusza to chyba nie oczekujesz ze juz sie pokaze ta najmniejsza wartosc
-
- Forum Audi 80
Wiec rozumiem ze 2.6 sredni pali 8litrow przy 170 na godz tak ? Jeszcze gdyby srednio bylo ok10 to rozumiem
To ze jedt przeklamanie wiem moze zle napisale dan przyklad
Droga do pracy 40 km z tego 7 jest miastem i 43 autostrada
Miasto ok swiatla i 50 na godzine
Wskakuje na autostrade i akirat dzis to testowalem i przucisnalem cala trase 180 200 na budziku i srednia predkosc to 80
No wedlug mnie jest to mega nke prawidłowa wartos.
[ Dodano: 2014-07-17, 14:14 ]
Co do spalania pokazuje mi za malo a nie za duzo vke nigdy ci nie spali 8l chyba ze ja pchac będziesz albo pokedziesz trasa 80 na godZ
To ze jedt przeklamanie wiem moze zle napisale dan przyklad
Droga do pracy 40 km z tego 7 jest miastem i 43 autostrada
Miasto ok swiatla i 50 na godzine
Wskakuje na autostrade i akirat dzis to testowalem i przucisnalem cala trase 180 200 na budziku i srednia predkosc to 80
No wedlug mnie jest to mega nke prawidłowa wartos.
[ Dodano: 2014-07-17, 14:14 ]
Co do spalania pokazuje mi za malo a nie za duzo vke nigdy ci nie spali 8l chyba ze ja pchac będziesz albo pokedziesz trasa 80 na godZ
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Najlepiej spalanie testuj kasując średnie i jadąc z równą prędkością bo jak będziesz nawet niezauważalnie zwalniał to spalanie będzie mniejsze.
I przy dobrze ustawionym gazie sekwencyjnym spalanie powinno pokazywać takie samo jak przy jeździe w takich samych warunkach na benzynie.
Jak masz źle ustawiony gaz to będzie pokazywać różne cuda.
I przy dobrze ustawionym gazie sekwencyjnym spalanie powinno pokazywać takie samo jak przy jeździe w takich samych warunkach na benzynie.
Jak masz źle ustawiony gaz to będzie pokazywać różne cuda.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
temat ogarniety
na zworkach zamiast +15% zrobilem - 15% zagolopowalem sie z jedna zworka
ogolnie teraz srednie spalanie wychodzi mi okolo 11,5 l
a srednie przy mocnym bucie dojdzie do 50
jedyne co nie daje mi spokoju to jeszcze obliczanie sredniej predkosci
znow testowalem jezdzac do pracy i wyszlo mi 70 km ;/
gdzie ponad 60km jest trasa 140++ a 10 jest miastem
na zworkach zamiast +15% zrobilem - 15% zagolopowalem sie z jedna zworka
ogolnie teraz srednie spalanie wychodzi mi okolo 11,5 l
a srednie przy mocnym bucie dojdzie do 50
jedyne co nie daje mi spokoju to jeszcze obliczanie sredniej predkosci
znow testowalem jezdzac do pracy i wyszlo mi 70 km ;/
gdzie ponad 60km jest trasa 140++ a 10 jest miastem
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
17 215/40
Jesli chodzi o przeklamanie na slupkach nanautostradzie to jest moze z 5m nie wiecej predkosci nie sprawdzalem bo nie bylo z kim ale dogps tez ma przeklamanie nie calych 10 km
Tylko ty nie kumasz ze tu nie chodzi o licznik i wyskalowanie ...
Jade bana 120 zrestuje srednie i pokazuje 114 wiec jest ok ale po przejechaniu 70 km taka predkosci i 10 km miatem srednia to 70 i o dziwo ciagle jest podobnie
Jesli chodzi o przeklamanie na slupkach nanautostradzie to jest moze z 5m nie wiecej predkosci nie sprawdzalem bo nie bylo z kim ale dogps tez ma przeklamanie nie calych 10 km
Tylko ty nie kumasz ze tu nie chodzi o licznik i wyskalowanie ...
Jade bana 120 zrestuje srednie i pokazuje 114 wiec jest ok ale po przejechaniu 70 km taka predkosci i 10 km miatem srednia to 70 i o dziwo ciagle jest podobnie
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
no to ci kumaty napisze juz teraz, ze w cabrio nie bylo licznika pod 17stki z tym profilem i za chiny nigdy BC ci nic dobrego nie pokaze, na zadnej z pozycji, zajrzyj sobie w katalog, ja juz tej informacji ci nie napisze jakie powinienes miec kola aby ci z sensem pokazywal BCzzzagubiony pisze:tylko ty nie kumasz
ja nie moge ci tego napisac - ja jestem nie kumaty :->
-
- Forum Audi 80
Sluchaj raz sie z toba juz spinalem. I nie zamierzam wiecej
Dziala jak dziala i mi to odpowiada spalanie i inne odczyty sa zblizone i to mi wystarcza pozatym to jest "gadzet" skoro i tak jezdze na gazie załóżylem bo dostalem to w mega dobrej kasie. Jak mi nie nedzie pasowac wsadze swoje ac i sprzesam proste
Pozdro
Dziala jak dziala i mi to odpowiada spalanie i inne odczyty sa zblizone i to mi wystarcza pozatym to jest "gadzet" skoro i tak jezdze na gazie załóżylem bo dostalem to w mega dobrej kasie. Jak mi nie nedzie pasowac wsadze swoje ac i sprzesam proste
Pozdro