Tak jak w temacie - posiadam akumulator bezobsługowy marki MAXIS 72Ah/680 i tu moje pytanie jak go ładować? Ponoć to jest akumulator bezobsługowy.. i ile godzin go ładowac?
(Jeżeli załozyłem temat w złym dziale to proszę o przeniesienie do odpowiedniego)
[B4 1.9 1Z] Akumulator bezobsługowy.
Mimo że jest bezobsługowy, to nie znaczy że nie trzeba go ładować.
Oznacza to tylko tyle że nie musisz dolewać do niego wody.
Jeśli chodzi o czas ładowania, to wszystko zależy od tego jaki posiadasz prostownik i jakim natężeniem prądu będziesz ładował. Na przykładzie: jeśli ładujesz 6A to taki jak twój aku, przy pełnym rozładowaniu potrzebuje ok 12godz.
Oznacza to tylko tyle że nie musisz dolewać do niego wody.
Jeśli chodzi o czas ładowania, to wszystko zależy od tego jaki posiadasz prostownik i jakim natężeniem prądu będziesz ładował. Na przykładzie: jeśli ładujesz 6A to taki jak twój aku, przy pełnym rozładowaniu potrzebuje ok 12godz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
laduje sie pradem 1/10 pojemnosci, oczywiscie mozna go ladowac wiekszym pradem ale jego zywotnosc szybk spadnie,
przy normalnym uzytkowaniu auta co dziennie czy co kilka dni, i przy sprawnym alternatorze, nie ma potrzeby go podladowywac, sam u siebie mam juz bodajze 7 rok aku i nigdy go nie podladowywalem, poki co jeszcze dycha
przy normalnym uzytkowaniu auta co dziennie czy co kilka dni, i przy sprawnym alternatorze, nie ma potrzeby go podladowywac, sam u siebie mam juz bodajze 7 rok aku i nigdy go nie podladowywalem, poki co jeszcze dycha