[Audi 80 B4] TDI,by wujo1
sory ale ta osłona nie jest pod CFL tylko zderzak S2wujo1 pisze:dzięki
w sobotę przytargałem skrzynie EEN w tym tygodniu zmiana , szkoda że nie 6 gang z quattro no ale cóż w te wakacje jeszcze trochę km mam zamiar zrobić więc samochód musi być sprawny , potem zacznę realizować kolejne moje wizję
[url=http://images62.fotosik.pl/1168/fc18cad57f16ff89m.jpg]Obrazek[/URL]
no i jeszcze osłona pod silnik CFL , trza wyczyścić podkleić w jednym miejscu , pomalować strukturą i przykleić wygłuszenie a no i udać się do ASO po spinki :lol:
[url=http://images64.fotosik.pl/1167/ad5b048a59413839m.jpg]Obrazek[/URL]
nie chciało mi się , samochód brudny po trasie i słonia nie słyszałem dopiero potem mi powiedzielimikoPKK99 pisze:A czemu na plac rynek główny nie wjechał ? Słoniu wołał pare razy. Monoblok ładnie leży <ok>
400 zł , jutro prawdopodobnie montaż zobaczymy co to za badziewrodzynek87 pisze:Szukam takiej samej skrzyni ile dales niechcesz odsprzedac <ok>
załatw mi w tej cenie to biorę drugą :lol:delik pisze:oj tam oj tam 120 i jestwujo1 pisze:musi być ciężko dostać taką osłonę skoro u Ciebie będzie klejona :shock:
no może się przejęzyczyłem , ale dla mnie obydwie te osłony są takie same zawsze lepsza niż ta ori i mam japy bo bokachwysio pisze:sory ale ta osłona nie jest pod CFL tylko zderzak S2
Wysio ma rację ... obudowa pod CFL ma otwory do złapania ją razem ze zderzakiem. Napisz jak Ci ona siadła. Co do ceny, to akurat delik wiele się nie pomylił, kupiłem w podobnych pieniądzach ... zresztą od Wysiawujo1 pisze:no może się przejęzyczyłem , ale dla mnie obydwie te osłony są takie same zawsze lepsza niż ta ori i mam japy bo bokachwysio pisze:sory ale ta osłona nie jest pod CFL tylko zderzak S2
dla mnie ważne żeby się przykręciła jak ori czyli po bokach i na łączeniu z osłoną skrzyni na przodzie mi tam mało zależy ori siadła i jeździłem nic się z nią działo tylko to że miała po bokach szpary , a co do ceny to są różne i jak widziałem na jakiś portalach to od 150 wzwyż i oczywiście parę sztuk na jakiś czas się pojawi za 120 zł cfl osłonę mogę kupić, będę miał kolejną do kolekcji trzymać mam gdzie i będzie na zapas :mrgreen:
Osłona w tle http://imageshack.com/a/img689/182/xtsr.jpgwysio pisze:mam teraz caba 2000 CFL na graty nie zwróciłem uwagi czy osłona jest jak będzie to zdejmę i fotki Ci pstryknę jak wygląda
no widzę różnicę w przodzie , no cóż mówi się trudno jak się trafi CFL w dobrych pieniądzach to kupię będę miał wtedy pełną kolekcję
mały up
Trochę mnie wnerwiały moje uszczelki drzwi, były już sparciałe , podarte itp . Cena nowych w ASO była dla mnie zaporowa , zamienników nie brałem pod uwagę , zostały używki . Zakupiłem komplecik uszczelek w bardzo dobrym stanie (sprawdzałem po centymetrze) . Kupiłem silikon w sprayu wypsikałem całe aż z nich skapywało po 2 dniach znów to powtórzyłem i tak wisiały calutki tydzień , dziś je wytarłem i założyłem . Jest narazie dużo lepiej , jechałem ponad 100 i były znacznie ciszej , mniej szumów , zobaczę jak będzie potem i przy większych prędkościach. To samo zrobiłem z uszczelką bagażnika moją ale dużo wcześniej , tak czy siak każdemu polecam odświeżyć uszczelki w drzwiach po tylu latach się im należy .
mały up
Trochę mnie wnerwiały moje uszczelki drzwi, były już sparciałe , podarte itp . Cena nowych w ASO była dla mnie zaporowa , zamienników nie brałem pod uwagę , zostały używki . Zakupiłem komplecik uszczelek w bardzo dobrym stanie (sprawdzałem po centymetrze) . Kupiłem silikon w sprayu wypsikałem całe aż z nich skapywało po 2 dniach znów to powtórzyłem i tak wisiały calutki tydzień , dziś je wytarłem i założyłem . Jest narazie dużo lepiej , jechałem ponad 100 i były znacznie ciszej , mniej szumów , zobaczę jak będzie potem i przy większych prędkościach. To samo zrobiłem z uszczelką bagażnika moją ale dużo wcześniej , tak czy siak każdemu polecam odświeżyć uszczelki w drzwiach po tylu latach się im należy .
Audi przejeździła sezon bez problemu, trochę polski jaki i europy przejechałem, 2x nad morze , 3x do Niemiec , Kryspinowo i wiele innych miejsc, nawet udało mi się zamknąć licznik No ale jej czas się skończył i pora ustąpić miejsca jej młodszej siostrze.
tu parę ciekawszych zdjęć jakie zrobiłem , oprócz tego pierwszego :->
Niestety sezon nie zakończyłem zbyt fajnie :-x Ale pociesza mnie fakt że będę nowe halogeny kupował
Pora na stalówki i jesienna końcowa sesja
No i możecie się śmiać , ale kupiłem dla niej pokrowiec :mrgreen: Żeby się nie kurzyła itp...
Mam teraz sporo czasu żeby powoli i dokładnie sobie robić samochód , mam wiele pomysłów , wiele rzeczy które bym chciał uruchomić naprawić poprawić wymienić na nowe z ASO lub idealnym stanie używkę . No i oczywiście ogarnąć lakier już na tip top.
tu parę ciekawszych zdjęć jakie zrobiłem , oprócz tego pierwszego :->
Niestety sezon nie zakończyłem zbyt fajnie :-x Ale pociesza mnie fakt że będę nowe halogeny kupował
Pora na stalówki i jesienna końcowa sesja
No i możecie się śmiać , ale kupiłem dla niej pokrowiec :mrgreen: Żeby się nie kurzyła itp...
Mam teraz sporo czasu żeby powoli i dokładnie sobie robić samochód , mam wiele pomysłów , wiele rzeczy które bym chciał uruchomić naprawić poprawić wymienić na nowe z ASO lub idealnym stanie używkę . No i oczywiście ogarnąć lakier już na tip top.