[80 ALL] Podświetlenie prędkościomierza słabsze niż obrotomi
[80 ALL] Podświetlenie prędkościomierza słabsze niż obrotomi
Cześć koledzy mam pytanie czy da się jakoś zrobić żeby podświetlenie prędkościomierza było tak mocne jak podświetlenie obrotomierza ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mam ten sam problem MAKLER Jak miałem zegar to wszystko świeciło mi tak samo. Po zamontowaniu obrotomierza jest taka sama różnica jak u ciebie. Obrotomierz świeci na ładny czerwony kolor a prędkościomierz już nie Dodam że wszędzie żarówki są takie same. Podłączyłem kiedyś nawet samą płytę by sprawdzić czy czasem żarówki po stronie prędkościomierza nie świecą słabiej, ale odniosłem wrażenie że świeca tak samo, wygląda to tak jakby obrotomierz lepiej przewodził to światło. Sam już nie wiem a trochę mnie to drażni.
no właśnie i wydawało mi się, że to nie wina żarówek, myślałem, że tak już jest w tych modelach, ale da się to jakoś zrobić np poprzez włożenie mocniejszej zarówki, dlatego zapytałem. Prędkościomierz może świeci słabiej bo ma więcej miejsc do których musi dotrzeć śwaitło, do tego liczniki kilometrów.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
U mojego wujka jest obrotomierz zamontowany od nowości i też świeci mocniej.W oryginalnym liczniku z obrotkiem świeci równo. Podejrzewam ,że musicie te plastiki co "przewodzą" światło tzn ich bliskie krańce połączyć ze sobą na stałe najlepiej za pomocą przeźroczystego kleju ,albo na gorąco , by jeden wnikł w drugi.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: