280mm tarcze nie do końca pasują, mają mniejszą powierzchnię cierną, założyć założysz, hamować będzie, ale klocek od wewnątrz tarczy nie będzie brał. Tarcza ori. Ma et56garry99 pisze:A 280x25 też jest taka tarcza? Widziałem na allegro.
[ Dodano: 2013-03-14, 06:38 ]
Pod zaciski Girling 60 do naszych b4 trzeba brac tarcze od 2.8 b4 gdyż od 90/80b3 2.3 20V mają inne et. I nie podejdą w ori. Jarzma.
[ Dodano: 2013-05-13, 12:29 ]
Mam pytanie dotyczące Serva w audi b4 czy były serva różnych wielkości w zależności od silnika? Powiedzmy 2.8 jest większe servo niż w tdi? Tak samo pytanie dotyczy pompy hamulcowej, jaką średnicę ma pompa w 2.8?
Problem polega na tym że założyłem z przodu zaciski GIRLING 60 i po tym był trochę miększy pedał hamulca, trochę niżej brał, a teraz zmieniłem również zacisk tylny na GIRLING 43 z Audi V8. I teraz pedał wpada jeszcze niżej, przy normalnym hamowaniu idzie tak prawie do połowy a jak zmienię z drugiej strony zacisk na większy to już będzie naprawdę kiepsko. Auto hamuje naprawdę fajnie, ale pompa jakby nid daje rady stworzyć ciśnienia, Pompę mam 23,8mm więc planuję dać 25,4 mm może z VW t4 lub audi V8 ale nie wiem czy pasują p&p potrzebuję pompy do wersji z ABS