[Audi 80 B4 1Z] Niebieski Avant
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[Audi 80 B4 1Z] Niebieski Avant
Witam.
Chciałbym przedstawić Wam moją już drugą 80-tkę, oczywiście ta pierwsza nadal jest w moim posiadaniu i ma się dobrze
Avanta kupiłem na początku tego roku, miał służyć tylko do codziennego wożenia tyłka do pracy, ale nie był bym sobą gdybym coś przy nim nie po majstrował :mrgreen:
Teraz trochę danych o nim:
Rok produkcji - 1995
Silnik - 1.9 TDI o oznaczeniu 1Z na Pierburgu
Przebieg 460 tyś wg licznika <ok> (silnik nadal ma się znakomicie)
Wyposarzenie:
Klimatyzacja
El. szyby
El. i podgrzewane lusterka
Wyświetlacz temperatury zewnętrznej
Podgrzewane fotele
Centralny zamek
Dodatkowe oświetlenie wnętrza
Skórzana kierownica
ABS
Zaraz po zakupie wyglądał niezbyt zachwycająco, trochę zaniedbany przez poprzedniego właściciela.
Co przy nim zrobiłem? Ano trochę posiedziałem przy nim, a efekt tego widać na poniższych obrazkach, chodź w chwili obecnej więcej uwagi poświęcam sedanowi, ale ciężko się oprzeć żeby i przy tym coś nie pogrzebać
Kupiłem go w serii na stalówkach, więc na fotkach widać co zostało zrobione
Dziękuje za uwagę
Chciałbym przedstawić Wam moją już drugą 80-tkę, oczywiście ta pierwsza nadal jest w moim posiadaniu i ma się dobrze
Avanta kupiłem na początku tego roku, miał służyć tylko do codziennego wożenia tyłka do pracy, ale nie był bym sobą gdybym coś przy nim nie po majstrował :mrgreen:
Teraz trochę danych o nim:
Rok produkcji - 1995
Silnik - 1.9 TDI o oznaczeniu 1Z na Pierburgu
Przebieg 460 tyś wg licznika <ok> (silnik nadal ma się znakomicie)
Wyposarzenie:
Klimatyzacja
El. szyby
El. i podgrzewane lusterka
Wyświetlacz temperatury zewnętrznej
Podgrzewane fotele
Centralny zamek
Dodatkowe oświetlenie wnętrza
Skórzana kierownica
ABS
Zaraz po zakupie wyglądał niezbyt zachwycająco, trochę zaniedbany przez poprzedniego właściciela.
Co przy nim zrobiłem? Ano trochę posiedziałem przy nim, a efekt tego widać na poniższych obrazkach, chodź w chwili obecnej więcej uwagi poświęcam sedanowi, ale ciężko się oprzeć żeby i przy tym coś nie pogrzebać
Kupiłem go w serii na stalówkach, więc na fotkach widać co zostało zrobione
Dziękuje za uwagę
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzięki za pozytywne opinie
Tak jak pisałem wcześniej miał on być tylko dupowozem i taką funkcje aktualnie spełnia, wożąc co tylko trzeba i ciągając nie lekkie przyczepki, więc gleba w chwili obecnej to co najwyżej lekko z przodu może być
Główną uwagę skupiam na sedanie i tam właśnie trwa rozbiórka zawieszenia i będzie nisko :mrgreen:
Długo go nie szukałem, było to praktycznie jedyne auto jakie oglądałem chcąc kupić avanta, to właśnie kolor zdecydował że go kupiłem.
Kolor jest ładny, ale lakier jest strasznie zniszczony ( szorstki jak papier ścierny 600-tka) :mrgreen: jak znajdę czas na porządne mechaniczne polerowanie to będzie jeszcze ciekawiej.
Tak jak pisałem wcześniej miał on być tylko dupowozem i taką funkcje aktualnie spełnia, wożąc co tylko trzeba i ciągając nie lekkie przyczepki, więc gleba w chwili obecnej to co najwyżej lekko z przodu może być
Główną uwagę skupiam na sedanie i tam właśnie trwa rozbiórka zawieszenia i będzie nisko :mrgreen:
Długo go nie szukałem, było to praktycznie jedyne auto jakie oglądałem chcąc kupić avanta, to właśnie kolor zdecydował że go kupiłem.
Kolor jest ładny, ale lakier jest strasznie zniszczony ( szorstki jak papier ścierny 600-tka) :mrgreen: jak znajdę czas na porządne mechaniczne polerowanie to będzie jeszcze ciekawiej.
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Myślałem nad tym, ale sedana mam od 5 lat, blacharka praktycznie w stanie idealnym jak i reszta także, a i wiadomo sentyment też jest. Avanta żeby doprowadzić do ideału trzeba by było praktycznie całego pomalować, no oprócz klapy tylnej i dachu, bo poza tym to każdy element ma jakiś mankament, a i mechanicznie też jest trochę do zrobienia.Popej pisze:Ooooooj tak, blenda albo US kurcze, powiem szczerze że wolałbym zainwestować w Avanta, urzekł mnie ten kolor nooo ;D
Znaczek w kolorze felg miał być odrazu przy lakierowaniu felg zrobiony, ale jakoś mi to wtedy wypadło z głowy, mam jeszcze lakier więc na dniach to będzie zrobione
Pozbywał się go w najbliższym czasie nie będę, bo obiadu w domu chyba przez rok bym nie miał (oczko w głowie mojej kobiety ze względu na kolor), a co się dalej z nim będzie działo to wyjdzie w praniu
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tłumik zmieniony jest cały końcowy, poprzedni właściciel twierdzi że tak przyjechała z niemcowni, a jako że to Walker i jest w bardzo dobrym stanie to zmienię wkrótce tylko końcówkę na ori zagiętą dwururkę, albo prostą dwururkę
Dzisiaj pomalowałem cały grill w półmat, jutro jak założę to wrzucę fotkę jak to wygląda.
Dzisiaj pomalowałem cały grill w półmat, jutro jak założę to wrzucę fotkę jak to wygląda.