[B4 2.3 NG] 2.3 ng słabo się wkręca na obroty
[B4 2.3 NG] 2.3 ng słabo się wkręca na obroty
witam wszystkich jestem właścicielem od miesiaca
i mam taki problem ze audi zaczela ciszej chodzic i nie slychac
tego pieknego dzwieku 5 cyl chociaz wczesniej byl bardzo ladny
do tego oslabla i dosyc slabo sie wkreca na obroty
nie czuc jak przyspiesza i na wolnych obrotach nie mocno ale odczuwalnie
buja silnikiem jakby troszke nie rowno pracowal moze to normalne w 5 cyl
ale wczesniej tego nie bylo. prosze o pomoc. silnik zasilany lpg +blos
i mam taki problem ze audi zaczela ciszej chodzic i nie slychac
tego pieknego dzwieku 5 cyl chociaz wczesniej byl bardzo ladny
do tego oslabla i dosyc slabo sie wkreca na obroty
nie czuc jak przyspiesza i na wolnych obrotach nie mocno ale odczuwalnie
buja silnikiem jakby troszke nie rowno pracowal moze to normalne w 5 cyl
ale wczesniej tego nie bylo. prosze o pomoc. silnik zasilany lpg +blos
-
- Forum Audi 80
tak przepraszam wszystkich ze sie nie przywitalem wiec witam i sorki ze takie spoznienie ale pracowalem do nocy . to tak cisnienie sprawdze jak najszybciej bede mogl. a co do napiecia to raczej nie od tego bo to jest minimalne drzenie silnika ale jednak mnie nie pokoi nawet jak odlacze swiece to jest duza roznica wiec raczej to odpada. czy cos oprocz cisnia moze byc przyczyna ? kat byl juz wywalony zostala sama puszka. i dodam ze na benzynie jest teraz duzo slabszy niz na gazie ale to moze byc przyczyna filtra paliwa bede wymienial jak kase dostane
[ Dodano: 2014-06-19, 11:27 ]
ale moze mi ktos powiedziec od czego i jak to sie stalo ze nie ma tego pieknego dzwieku a byl?
[ Dodano: 2014-06-19, 11:27 ]
ale moze mi ktos powiedziec od czego i jak to sie stalo ze nie ma tego pieknego dzwieku a byl?
dzieki kolego za odpowiedz sprawdze ten srodkowy zobaczymy co w nim piszczy ale czy cos oprocz tego moze jeszcze byc? jest napewno slabsza moze jeszcze bym zobaczyl dolot i przepustnice?
[ Dodano: 2014-07-19, 13:32 ]
powie mi ktos przy przepustnicy co on odlaczyl i czy to ma cos wspolnego z dzialaniem na gazie, jak to sie nazywa u mnie gdy to odlacze to nie ma zadnej reakcji. odlaczylem tez czujnik od stukowego nie bylo roznicy
[ Dodano: 2014-07-19, 13:32 ]
powie mi ktos przy przepustnicy co on odlaczyl i czy to ma cos wspolnego z dzialaniem na gazie, jak to sie nazywa u mnie gdy to odlacze to nie ma zadnej reakcji. odlaczylem tez czujnik od stukowego nie bylo roznicy
ach te falowanie;/// powiem tak w swojej NG mam identyczny problem i wymieniłem (PRAWIE WSZYSTKO) wydałem na części ok 2500TYŚ:( i dalej to samo powiem jedno jedyne czego nie wymieniłem był czujnik HALLA. więc może w tym kierunku pójdź, nie pchaj się w koszty tak jak ja to zrobiłem
Powodzenia daj znać jaki trafiłem
Powodzenia daj znać jaki trafiłem
witam ponownie i przepraszam ze nie śledziłem tematu długi czas. praca i wyjazd...
jak w temacie dalej nic nie zdziałałem z braku czasu. chce dodać ze spalanie jest wieksze niż bylo i to dość odczuwalnie mocy nadal mało, przy gaszeniu silnika czasem słychac jak dostaje troche paliwa i nie chodzi na wszystkie gary. czy coś od tego może sie stać? np podgieta klapa przepływki?
jak w temacie dalej nic nie zdziałałem z braku czasu. chce dodać ze spalanie jest wieksze niż bylo i to dość odczuwalnie mocy nadal mało, przy gaszeniu silnika czasem słychac jak dostaje troche paliwa i nie chodzi na wszystkie gary. czy coś od tego może sie stać? np podgieta klapa przepływki?