To i ja spytam
Mam również problem z centralnym zamkiem... Mianowicie otwiera wszystkie drzwi, i pompka po otwarciu chodzi jeszcze z pół minuty... Z zamykaniem jest tak, że zamyka tylko przednie drzwi, tylne pozostają otwarte, i pompka również chodzi jeszcze z pół minuty, a drzwi tylnych i tak nie zamyka...
[B4 ABK] Centralny nie zamyka się/nie otwiera
Pompka sprawdzona?
Jeśli tak to sprawdź węże i siłowniki centralki od tylnych drzwi.
Wsiądź do środka i niech ktoś na zewnątrz otwiera/zamyka samochód a Ty w środku nasłuchuj syczenia, najlepiej zdemontuj sobie do tego siedzisko kanapy.Jak usłyszysz to wiesz ,gdzie masz nieszczelność ,to może być przyczyną.Z siłownikami sprawa taka ,że jak ktoś kiedyś ramę szyby zdejmował to mógł coś naprzestawiać, sprawdź czy nie mają luzu.
Ale najpierw sprawdź samą pompkę pod kątem zimnych lutów i innych badziewi
Jeśli tak to sprawdź węże i siłowniki centralki od tylnych drzwi.
Wsiądź do środka i niech ktoś na zewnątrz otwiera/zamyka samochód a Ty w środku nasłuchuj syczenia, najlepiej zdemontuj sobie do tego siedzisko kanapy.Jak usłyszysz to wiesz ,gdzie masz nieszczelność ,to może być przyczyną.Z siłownikami sprawa taka ,że jak ktoś kiedyś ramę szyby zdejmował to mógł coś naprzestawiać, sprawdź czy nie mają luzu.
Ale najpierw sprawdź samą pompkę pod kątem zimnych lutów i innych badziewi
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
tak sie dzieje gdy zamek np kierowcy jest otwarty, itemu dzwigienka sie cofnie, na otwartych drzwiach, przezuc ten cypelek w zamku zgodnie ze stralka i teraz zamknij centralny,sargi35 pisze:przy zamykaniu centralnego wypycha z powrotem guzik do góry
prawdopodobnie silownik nie dostaje sygnalu ze drzwi sie zamknely i otwiera ponownie auto, obejrzyj tez dzwigienki przy silowniku do zamka
Witam,
dzisiaj pojawił sie u mnie dziwny problem z centralnym zamkiem. Jak dotychczas było wszystko ok, tak dzisiaj w trasie powrotnej z wakacji, nagle zamykanie z pilota odmowiło posluszeństwa. :roll:
Podczas zamykania, czy to od bagażnika, czy od strony kierowcy, pompka daje rade i zamyka ładnie wszystkie drzwi, natomiast nie reaguje zamykanie i otwieranie z pilota. Najdziwniejsze jest to, że świeci się gotowość alarmu, który defakto nie działa, bo nie włacza sie podczas otwarcia samochodu kluczykiem (wcześniej od razu się włączał). Przy odpalonym silniku, jest sygnał zwrotny jak kilka razy nacisnę guzik od pilota, natomiast nie reaguje wtedy pompka i drzwi ani nie zamykają się, ani nie otwierają. Rano auto działało bez zarzutów... Dodam, że sprawdziłem dwa piloty od dwóch zestawów kluczy. <osohozi>
Proszę o sugestie, gdzie rozpocząć poszukiwanie usterki.
dzisiaj pojawił sie u mnie dziwny problem z centralnym zamkiem. Jak dotychczas było wszystko ok, tak dzisiaj w trasie powrotnej z wakacji, nagle zamykanie z pilota odmowiło posluszeństwa. :roll:
Podczas zamykania, czy to od bagażnika, czy od strony kierowcy, pompka daje rade i zamyka ładnie wszystkie drzwi, natomiast nie reaguje zamykanie i otwieranie z pilota. Najdziwniejsze jest to, że świeci się gotowość alarmu, który defakto nie działa, bo nie włacza sie podczas otwarcia samochodu kluczykiem (wcześniej od razu się włączał). Przy odpalonym silniku, jest sygnał zwrotny jak kilka razy nacisnę guzik od pilota, natomiast nie reaguje wtedy pompka i drzwi ani nie zamykają się, ani nie otwierają. Rano auto działało bez zarzutów... Dodam, że sprawdziłem dwa piloty od dwóch zestawów kluczy. <osohozi>
Proszę o sugestie, gdzie rozpocząć poszukiwanie usterki.