Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

audi 80 b4[1z] Halogeny przednie

ODPOWIEDZ
Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: tomek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

audi 80 b4[1z] Halogeny przednie

Post autor: Tomcionerwus » 06 sie 2014, 17:41

Witam. Dzis zamontowałęm halogeny i zrobiłęm wiazke i tu zdecywałem sie na przekaznik aby nie przeciazac elektryki i stykow na właczniku... ale mam pewien probl;em bo juz przekaznik zamontowąłem tylko ze nie moge znalesc stałęgo plusa pod przekaznik... skad go moge wziasc bo juz mysle zeby ciagnac kabel z akumulatorowa do tego przekaznika...

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek

Post autor: Szara80tkaTdi » 06 sie 2014, 21:42

toz orginalnie wlasnie idzie przez dodatkowy przekaznik co by manetka sie oszczedzala

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 06 sie 2014, 22:36

Szara80tkaTdi pisze:toz orginalnie wlasnie idzie przez dodatkowy przekaznik co by manetka sie oszczedzala
moja audica niemiał wogle halogenow to kupiłę zamontowałem, co do przekaznik to wiziałęm zamontowałem swoj przekaznik aby nieplatac sie w wiazce. dlatego pytam skad mam wziasc stałego plusa.. bo probowałem wziasc z skrzynki bezpiecznikowej bo sa tam puste miejsce aby mozna było kabel ze wsuwka ale zmierzyłęm i niema napiecia jak kluczk jest wpozycji zero....

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 06 sie 2014, 23:49

zacznijmy od tego ze to nie prawda co piszesz ze twoje auto niemialo "halogenow" co kolwiek to znaczy,

kazde auto ma przynajmniej tylne przeciw mgielne, przednie przeciw mgielne sa opcja dodatkowa, i w czesci wiazka juz jest, trzeba sie upewnic czy w miejscu tam gdzie do tej pory byla zworka jak sie wlaozy przekaznik czy bedzie mial on wszystkie piny uzywane

jezeli chcesz miec fabryczna instalacje dokonczona, to wez schemat skrzynki bezpiecznikowej co sa opisy literowe gniazd i wtyczek ( A , B , C itd ) bedziesz musial prawdopodobnie dolozyc przewod od dolu skrzynki, pod kierownica, wypinasz odpowiednie wtyczki, zarabiasz piny i wkladasz je we wtyczki, potem wtyczki na swoje miejsce w skrzynke od dolu- byc moze juz tam on siedzi

w skrzynce bezpiecznikow na podszybiu w miejscu nr1 wkladasz przekaznik 214, 213, 204, 205 ktorys z nich, oraz dokanczasz kabelkologie przy przyciskach i masz ori instlacje od przeciwmgielnych, bo tak to sie wlasciwie nazywa

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 07 sie 2014, 15:38

Szara80tkaTdi pisze:zacznijmy od tego ze to nie prawda co piszesz ze twoje auto niemialo "halogenow" co kolwiek to znaczy,

kazde auto ma przynajmniej tylne przeciw mgielne, przednie przeciw mgielne sa opcja dodatkowa, i w czesci wiazka juz jest, trzeba sie upewnic czy w miejscu tam gdzie do tej pory byla zworka jak sie wlaozy przekaznik czy bedzie mial on wszystkie piny uzywane

jezeli chcesz miec fabryczna instalacje dokonczona, to wez schemat skrzynki bezpiecznikowej co sa opisy literowe gniazd i wtyczek ( A , B , C itd ) bedziesz musial prawdopodobnie dolozyc przewod od dolu skrzynki, pod kierownica, wypinasz odpowiednie wtyczki, zarabiasz piny i wkladasz je we wtyczki, potem wtyczki na swoje miejsce w skrzynke od dolu- byc moze juz tam on siedzi

w skrzynce bezpiecznikow na podszybiu w miejscu nr1 wkladasz przekaznik 214, 213, 204, 205 ktorys z nich, oraz dokanczasz kabelkologie przy przyciskach i masz ori instlacje od przeciwmgielnych, bo tak to sie wlasciwie nazywa

aha. ale jajuz czecsi elektryki mam gotowa tylko niewiem skad mam wziasc do przekaznika staełego plusa tylko tu mam problem...

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 07 sie 2014, 15:49

no wlasnie ten kabelek dodatkowy co ci pokazalem "przenosil" stalego plusa na swoje miejsce

a jak juz rzezbisz to wez po prostu ten sam plus co do swiatel i tyle

Tomcionerwus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcionerwus » 27 wrz 2014, 20:53

Szara80tkaTdi pisze:no wlasnie ten kabelek dodatkowy co ci pokazalem "przenosil" stalego plusa na swoje miejsce

a jak juz rzezbisz to wez po prostu ten sam plus co do swiatel i tyle

juz halogeny działąja, wstawiłęm przekanzik i wszystko działa a plusa stałego to zakumulatora wziałęm. działa idealnie. ale wstawiłęm na wszelki wypadek dodatkowe bezpieczniki....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl