Witam. Przedstawiam Wam moje Audi 80. Po kilku fantazjach przy planowaniu zakupu auta, typu Audi A8 D2 V8, czy A6 C5 V6, ale skreślałoby to moje plany na przyszłość, także racjonalnym wyborem było właśnie B4 TDI
Początkowo po zakupie auta było trochę słabe, ale dzięki koledze MUNIOR auto odżyło i jeździ ok
Ogólnie:
- Audi 80 B4 Avant
- rok produkcji: 1994
- silnik: 1.9 TDI - 1Z (Pierburg)
- przebieg: na liczniku 330 tys. km, po sprawdzeniu w niemieckim serwisie ok 500 tys. km
Wyposażenie:
- wspomaganie kierownicy
- elektryczne przednie szyby
- centralny zamek
- zamykanie z pilota (oryginalne na podczerwień, poprzedni właściciel zmienił na radiowe nieoryginalne)
- alarm
- lampy przeciwmgłowe
- drewniane wstawki wnętrza
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- klimatyzacja manualna
- ustawianie poziomu lamp przednich (obecnie zamienniki lamp bez regulacji)
- podgrzewane fotele przednie
Auto ma obniżające sprężyny i stoi na oryginalnych alufelgach Audi 15".
[B4 TDI Avant] Niebieski przyjaciel
[B4 TDI Avant] Niebieski przyjaciel
Ostatnio zmieniony 14 lut 2015, 10:31 przez k11h, łącznie zmieniany 2 razy.
k11h, ładny avancik!
W oryginale prezentuje się wyśmienicie
Jakie plany względem audika? Zostaje w serii, czy zanoszą się jakieś zmiany?
W oryginale prezentuje się wyśmienicie
Jakie plany względem audika? Zostaje w serii, czy zanoszą się jakieś zmiany?
Tym się nie ma co przejmować - zdecydowana większość dieslów na tym forum i nie tylko ma tyle nastukane i co najważniejsze - silniki nie zipią resztką siłk11h pisze:przebieg:
Planów rozwojowych auta jakoś specjalnie nie mam, raczej jako auto użytkowe. Listwy w drzwiach zniknęły prawdopodobnie gdy poprzedni właściciel malował auto. Z bliska można dostrzec niedoskonałości nałożonego lakieru, stąd też decyzja o nie rozwijaniu projektu (a chciałoby się przód V6, ciekawsze alu, skóra). Chcę go utrzymać w takim stanie w jakim jest teraz przez kilka lat
Z zewnątrz to jakbym widział swoją, zaraz po kupnie :mrgreen: kolor jest THE BEST :lol: Szkoda że nie chcesz rozwijać projektu, może by powstała bliźniaczka <ok> Na pewno będzie Ci służyć długie lata
Kolego drogi, mam taką prośbę, sprawdziłbyś mi kod lakieru jaki masz? Mam ten sam kolor a nie wiem jakie jest jego oznaczenie... we wnęce koła zapasowego będziesz miał naklejkę...
Kolego drogi, mam taką prośbę, sprawdziłbyś mi kod lakieru jaki masz? Mam ten sam kolor a nie wiem jakie jest jego oznaczenie... we wnęce koła zapasowego będziesz miał naklejkę...