Z góry przepraszam za rozpisanie się ale chciałem szczegółowo opisać mój problem gdyż przyczyny mogą być różne a chciałbym rozwiązać to jak najszybciej. Dodam iż auto jest z początków 94 r.

No i pięknie ze tak ładnie opisaleś problem 8-) ,w sumie to po kilku pierwszych zdaniach ,mozna już z całą pewnoscią stwierdzić ,że przyczyną jest góra pompy wtryskowej ,czyli największy słaby punkt straszych 80 -tek ,nastawnik potencjometryczny .Metody naprawy są w zasadzie dwie <ok> pierwsza wymienić nastawnik na sprawny ,druga ,znacznie lepsza ,szczególnie jak nie zamierzamy pozbywać się auta ,to pozbyć się na zawsze tego typu nastawnika ,którego konstrukcja i zasada działania, jest niestety niezbyt udana , i zmienić nastawnik na nowszy typ ,indukcyjny ,który z racji zupełnie innej zasady działania ,jest w zasadzie bezawaryjny.O regeneracji tego nastawnika ,nawet nie wspominam ,jako o metodzie naprawy ,bo jak przekonało się wielu regenerujących ,po krótszym lub dłuższym czasie ,problem powrócił ,więc moim zdaniem nawet nie warto o tym wspominać ,bo to wyrzucanie kasy w błoto9Max4 pisze:Z góry przepraszam za rozpisanie się ale chciałem szczegółowo opisać mój problem gdyż przyczyny mogą być różne a chciałbym rozwiązać to jak najszybciej. Dodam iż auto jest z początków 94 r.
Mogą ci te poszukiwania trochę czasu zająć9Max4 pisze:Teraz wystarczy poszukać kogoś w mojej okolicy kto będzie potrafił takie coś zrobić
Normalne i raczej nie tylko w twojej okolicy 8-) .Tego nastawnika nie da się naprawić ,ot tak sobie, zaglądając do niego i coś tam grzebiąc ,czy czyszcząc wytarte ścieżki ...zużywa się mechanicznie ,wycierają się ścieżki ,jak w starym radiu ,gdzie pogłaśniamy ,a tu sie scisza ,albo ściszamy a tu sie pogłasnia ,albo na chwilę całkiem cichnie ...dokładnie to samo dzieje się z tym typie nastawnika ...falują obroty ,nie reaguje na gaz ,czasem gaśnie....wszystko przez brak chwilowego styku na scieżkach ,wtedy komp sterujący nastawnikiem głupieje i mamy to co mamybo jak na razie to wszyscy do których dzwoniłem nie bawią sięw takie coś bądź nie potrafią.
Obawiam się że tylko ten człowiek z twoich okolic ,może ci pomóc <ok> https://audi80.pl/endriu210,u,7112.htm bo do mnie masz z 500kilosów :roll:9Max4 pisze:Mieszkam w okolicach Starogardu Gdańskiego i byłbym wdzięczny za udzielenie jakiejś informacji o mechaniku który by mi to zrobił.
ieble pisze:Zawsze można zrobić to samemu zmieniając wiązkę i cały osprzęt.
kamsta pisze:Można tylko trzeba mieć o tym spore pojęcie.
E tam ...chłopaki po co sie meczyć kilka dni z przekładaniem wiązki :roll: Toż to masakra :roll: Sztuka to zrobic ,i się nie orobić :mrgreen: ... i mogę smiało powiedzieć ,że obecnie stosowana przeze mnie technologia to umożliwia ...Nastawnik ,mapsensor , komp , dwa piny we wtyce do przepiecia i trzy piny we wtyce mapsensora ,jak się sprężę to góra godzinka i taki "bosch" smiga już na indukcyjnym .Komp z pełną diagnostyką ,i auto smiga jak na ok.110 koni przystało :roll:rodzynek87 pisze:Nie takie duże zaraz pojęcie troche chęci i uporu i pomocy muniora