[Audi Coupe 2.3 NG] Zielona strzała.
[center]√ Dziś w końcu doczekałem się ramek klubowych i założyłem. Ładne i estetyczne są.
√ Znalazłem w szafie fajną naklejkę to wpadła na pokrywę akumulatora.
Przy okazji zakupiłem białe ledy w postojówki. A tak na razie nic większego się nie dzieje, za kilka dni minie rok odkąd jest ze mną i przez ten czas zrobiła ok 3000km. Pewnie trzeba będzie jej sprawić jakiś prezent za to. Powoli szykuje się na zlot, jak nic się nie wydarzy to przyjeżdżamy ! <ok> [/center]
√ Znalazłem w szafie fajną naklejkę to wpadła na pokrywę akumulatora.
Przy okazji zakupiłem białe ledy w postojówki. A tak na razie nic większego się nie dzieje, za kilka dni minie rok odkąd jest ze mną i przez ten czas zrobiła ok 3000km. Pewnie trzeba będzie jej sprawić jakiś prezent za to. Powoli szykuje się na zlot, jak nic się nie wydarzy to przyjeżdżamy ! <ok> [/center]
Noo też się cieszę, warto było czekać
[center]
11.08.2014[/center]
W końcu dzięki użytkownikowi krs wpadła długo poszukiwana i upragniona wlepka klubowa !! :mrgreen:
A w międzyczasie jako że minął rok Coupe u mnie, dostało jej się nowe Tarcze + klocki przód i tył. Wszystko ATE, teraz zostało mi jeszcze pomalować zaciski tylko zastanawiam się nad kolorem, czerwony czy biały ? <ok>
[center]
11.08.2014[/center]
W końcu dzięki użytkownikowi krs wpadła długo poszukiwana i upragniona wlepka klubowa !! :mrgreen:
A w międzyczasie jako że minął rok Coupe u mnie, dostało jej się nowe Tarcze + klocki przód i tył. Wszystko ATE, teraz zostało mi jeszcze pomalować zaciski tylko zastanawiam się nad kolorem, czerwony czy biały ? <ok>
Kofper zaciski bym dał takie jak oryginał można to osiągnąć, pryskając preparatem na wyeliminowanie pisku i wibracji klocków można kupić na alledrogo super efekt zaciski wyglądają jak nowe mega trwałe rozwiązanie, czerowne będą trochę nachalne, no ewentualnie z RS2 to rozumiem <ok> jak masz 16 lat tak jak w profilu to chyba jeszcze nie jeździsz tym wozidłem <ok>
Boberro; Hehe no jak na razie jestem tylko wożony jako pasażer
[center]22.08.2014
Dzisiaj wpadły nowe głośniki na tył. Oryginalne dawały jeszcze radę ale powoli już się zaczynało łuszczyć zawieszenie membrany i trzeba było założyć coś innego. Denerwowało mnie w ori też to, że były ze wzmacniaczem i potrzebowały prądu żeby grać. Tak więc wpadły głośniki Boscha wyciągnięte z Mercedesa Actrosa :shock: również 13cm średnicy. Grają podobnie jak ori.
Oryginalna instalacja jak i głośniki zostały więc w każdej chwili można wsadzić z powrotem.
Przy okazji grzebania z głośnikami postanowiłem zeszlifować przednie maskownice głośników na "plaster miodu" i wygląda to tak:
[/center]
[center]22.08.2014
Dzisiaj wpadły nowe głośniki na tył. Oryginalne dawały jeszcze radę ale powoli już się zaczynało łuszczyć zawieszenie membrany i trzeba było założyć coś innego. Denerwowało mnie w ori też to, że były ze wzmacniaczem i potrzebowały prądu żeby grać. Tak więc wpadły głośniki Boscha wyciągnięte z Mercedesa Actrosa :shock: również 13cm średnicy. Grają podobnie jak ori.
Oryginalna instalacja jak i głośniki zostały więc w każdej chwili można wsadzić z powrotem.
Przy okazji grzebania z głośnikami postanowiłem zeszlifować przednie maskownice głośników na "plaster miodu" i wygląda to tak:
[/center]
Qupetka fajna. Wygląda na zdrową. Widzę że powoli doprowadzasz ją stanu zadawalającego. Ostatnie mody dźwiękowe na pewno poprawią brzmienie. Wyciągnij tylko głośniki wysokotonowe z kanałów wentylacyjnych ( są za głęboko ) i zamontuj je do poziomu deski rozdzielczej . Dodatkowo kratka tłumi wysokie, więc też ją wywal. Najlepiej byłoby wrzucić wysokie w słupki ale to już grubsza zabawa Powodzenia w modach <ok>
Powiem Ci tak, przednie syczki są zamontowane dość głęboko ale naprawdę jest słyszalne jego "cykanie". Lepsza sprawa wygląda teraz z tyłem bo ori syczki które są w bagażniku poprzez takie podłączenie po prostu odżyły. Słychać jes w całym aucie, i jak przedtem musiałem podnosić wysokie tony to teraz muszę obniżać w radiu
[center]20.09.2014[/center]
Na zamontowanie obecnie czeka:
- uszczelka pokrywy zaworów
- oring uszczelniający do pompy vacum
A tak to powoli będę przygotowywał garaż, żeby wsadzić auto na zimę.
[center]20.09.2014[/center]
Na zamontowanie obecnie czeka:
- uszczelka pokrywy zaworów
- oring uszczelniający do pompy vacum
A tak to powoli będę przygotowywał garaż, żeby wsadzić auto na zimę.
W międzyczasie na początku 2015 roku wpadł nowy wydech środkowy i końcowy. Dwururka do najładniejszych nie należy ale jest ok.
18.02.2015
Z racji tego, że mam ferie i pogoda nawet dopisuję wziąłem się za malowanie zacisku, wyszło to nawet nawet i na jakiś czas będzie.
Na wiosnę planuję zakupić kilka kosmetyków i odświeżyć sobie lakier, myślę że mi się to uda.
18.02.2015
Z racji tego, że mam ferie i pogoda nawet dopisuję wziąłem się za malowanie zacisku, wyszło to nawet nawet i na jakiś czas będzie.
Na wiosnę planuję zakupić kilka kosmetyków i odświeżyć sobie lakier, myślę że mi się to uda.