Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 B3 1.8S SF] Wkład stacyjki czy cała stacyjka?

ODPOWIEDZ
Tokash
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 B3 1.8S SF] Wkład stacyjki czy cała stacyjka?

Post autor: Tokash » 23 sie 2014, 12:08

Witam!
To znowu ja.... Chciałbym się upewnić co jest do wymiany w mojej stacyjce, po włożeniu i przekręceniu kluczyka nie odczuwam jakichś większych oporów, brak kontrolek i zapłonu. Jest to wkład? Sposobem wymiany jest tylko przewiercenie w odpowiednim miejscu lub wyciągnięcie całej kolumny kierowniczej i stacyjki ?
Edit. Z wierzchu nie widać żeby coś było urwane lub uszczerbane.
Czy możliwe jest rozwiązanie "na chwile" w postaci przełącznika w obecnej sytuacji ?

Awatar użytkownika
jacek199315
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacek199315 » 23 sie 2014, 13:09

można zdrutować przełącznika a jeżeli chcesz sprawdzić czy urwał się bolec wkładu wyciągnij elektryczną kostkę stacyjki i wymacaj tam palcem czy masz całą płaska blachę czy pękał bo to może być wina a kostkę możesz sprawdzić śrubokrętem przekręcając ja aq co do wymiany to wkład stacyjki można kupić za ok 20zł słabej jakości i za ok 40 całkiem dobrą a czas wymiany bez demontażu kolumny to ok 20 min

Tokash
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tokash » 23 sie 2014, 13:37

Sprawdzenie śrubokrętem to włożenie śrubokręta do samego końca i przekręcenie ? Wtedy samochód powinien odpalić? :-)
Wszystko co związane z elektryką mnie przytłacza więc przepraszam jeśli pytam o pierdoły ale to zupełnie nie mój świat a nie uśmiecha mi się jeździć po specjalistach okolicznych którzy będą rzucać cenami z kosmosu i jeszcze znajdą sobie coś więcej do zrobienia :)

Awatar użytkownika
jacek199315
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacek199315 » 23 sie 2014, 14:01

wyjmujesz zegary i zaglądasz do środka masz 2 śrubki ma mały praski śrubokręt odkręcasz o jakieś 4 obr i wyciągasz kostkę stacyjki na środku masz płaski otwór wkładasz w niego płaski śrubokręt i pokręcasz wtedy powinny zaświecić się zegary jeżeli nie to padła kostka elektryczna jeżeli zaświeca się kontrolki to wkład

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl