Witam!
To znowu ja.... Chciałbym się upewnić co jest do wymiany w mojej stacyjce, po włożeniu i przekręceniu kluczyka nie odczuwam jakichś większych oporów, brak kontrolek i zapłonu. Jest to wkład? Sposobem wymiany jest tylko przewiercenie w odpowiednim miejscu lub wyciągnięcie całej kolumny kierowniczej i stacyjki ?
Edit. Z wierzchu nie widać żeby coś było urwane lub uszczerbane.
Czy możliwe jest rozwiązanie "na chwile" w postaci przełącznika w obecnej sytuacji ?
[90 B3 1.8S SF] Wkład stacyjki czy cała stacyjka?
- jacek199315
- Forum Audi 80
można zdrutować przełącznika a jeżeli chcesz sprawdzić czy urwał się bolec wkładu wyciągnij elektryczną kostkę stacyjki i wymacaj tam palcem czy masz całą płaska blachę czy pękał bo to może być wina a kostkę możesz sprawdzić śrubokrętem przekręcając ja aq co do wymiany to wkład stacyjki można kupić za ok 20zł słabej jakości i za ok 40 całkiem dobrą a czas wymiany bez demontażu kolumny to ok 20 min
Sprawdzenie śrubokrętem to włożenie śrubokręta do samego końca i przekręcenie ? Wtedy samochód powinien odpalić?
Wszystko co związane z elektryką mnie przytłacza więc przepraszam jeśli pytam o pierdoły ale to zupełnie nie mój świat a nie uśmiecha mi się jeździć po specjalistach okolicznych którzy będą rzucać cenami z kosmosu i jeszcze znajdą sobie coś więcej do zrobienia
Wszystko co związane z elektryką mnie przytłacza więc przepraszam jeśli pytam o pierdoły ale to zupełnie nie mój świat a nie uśmiecha mi się jeździć po specjalistach okolicznych którzy będą rzucać cenami z kosmosu i jeszcze znajdą sobie coś więcej do zrobienia
- jacek199315
- Forum Audi 80
wyjmujesz zegary i zaglądasz do środka masz 2 śrubki ma mały praski śrubokręt odkręcasz o jakieś 4 obr i wyciągasz kostkę stacyjki na środku masz płaski otwór wkładasz w niego płaski śrubokręt i pokręcasz wtedy powinny zaświecić się zegary jeżeli nie to padła kostka elektryczna jeżeli zaświeca się kontrolki to wkład