Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[2.0 ABT] [B4 All] Zegary - Mini Check - Dziwny problem ??

ODPOWIEDZ
Strogobor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABT] [B4 All] Zegary - Mini Check - Dziwny problem ??

Post autor: Strogobor » 26 sie 2014, 20:06

Witam!

W Niedziele w czarnulce padł licznik od nabijania km-ów. Korzystając z chwili wolnego, rozkręciłem zegary poprawiłem luty przy silniczku i cacy. Wszystko było cacy dopóki nie wsadziłem Zegara z powrotem do Autka. Otóż po zakręceniu motorkiem na Mini-checku ciągle wyświetlają się dwie kontrolki: Od Temperatury płynu chłodzącego oraz niskiego ciśnienia płynu hamulcowego. OK ale mam zalane Borygo na maksa, Termostat działa dobrze, a płyn hamulcowy jest w skali między minimum a maksimum i auto hamuje też cacy.. Więc Elementy działają sprawnie.

Kiedy przeczytałem parę tematów związanych z Czujnikami postanowiłem odpiąć dwa: od hamulcy i chłodnicy. Na próżno, dalej świeci się ,, choineczka ''. Po tym postanowiłem przelutować styki na MC. Dzisiaj rano podłączyłem i to samo tyle, że nie mryga a świeci cały czas i to przy samym podpięciu do kostki, a nie przekręceniu na zapłon... - Odkręciłem te dwie żarówki i chwilowy spokój, jednak wolałbym tą usterkę naprawić :)

Jeżeli ktoś jest w stanie poratować, lub podesłać schemat tego ustrojstwa, bym mógł wyszukać ścieżkę to byłbym niezwykle wdzięczny. Nie widzę sensu kupowania drugiego modułu z rozbitki jak to może być kwestia przelutowania jakiegoś elemenciku lub odpowiednio przelutowania styków.

Dzięki i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 26 sie 2014, 20:16 przez Strogobor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 26 sie 2014, 20:08

Strogobor, zacznij od poprawnego nazwania tematu _uwaga

zastosuj tag :!:

Strogobor pisze:Kiedy przeczytałem parę tematów związanych z Czujnikami postanowiłem odpiąć dwa: od hamulcy i chłodnicy.
coś mi się zdaje że niedokładnie czytałeś

Strogobor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Strogobor » 27 sie 2014, 20:06

Sorry, pisałem na szybkiego, już poprawiłem.

Przyznaję trochę po łebkach skakałem z tymi tematami ale chyba dokładnie taka sytuacja nie była opisana. Możliwe, że się mylę. W wolnej chwili jeszcze raz zerknę lub jak ktoś coś by miał to byłoby ekstra.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl