[90 B3 2,3 NG] Zegary
[90 B3 2,3 NG] Zegary
Przy włączeniu świateł postojowych lub mijania świeci kontrolka świateł drogowych (niebieska) a po włączłączeniu świateł drogowych gaśnie. Trochę irytujące i stało się to nagle bez grzebania w zestawie wskaźników - co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, 00:48 przez Oskar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Postanowiłem kontynuować temat bo nie mogłem uporać się z problemem a jest coraz gorzej. Minęło już trochę czasu a moje zegary już prawie nie działają. Raz przestaje działać obrotomierz, potem prędkościomierz za kilka minut nie działa wskaźnik paliwa i tak w kółko. Ważne - wymieniłem dwa liczniki (zestawy zegarów) i cały czas jest to samo. Wtyczki od zegarów też wyjmowałem i ruszałem przy włączonym silniku i to samo. Czy ktoś wie gdzie mam szukać, jakie kabelki nie łączą lub co to może być???
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak nie przestają działać wszystkie na raz to raczej odpada problem z zasilaniem. Z drugiej strony trudno uwierzyć że awarii uległy sygnały 3 wskaźników.
Sygnał prędkości masz na niebieskiej kostce pin 20 kabel brązowo czerwony, sygnał obrotów silnika pin 22 zielono-niebieski żółta kostka, poziom paliwa pin 15 fioletowo czarny niebieska .
Większość tych kabli przechodzi przez czarną kostkę obok kolumny kierowniczej nad nogami kierowcy.
Sygnał prędkości masz na niebieskiej kostce pin 20 kabel brązowo czerwony, sygnał obrotów silnika pin 22 zielono-niebieski żółta kostka, poziom paliwa pin 15 fioletowo czarny niebieska .
Większość tych kabli przechodzi przez czarną kostkę obok kolumny kierowniczej nad nogami kierowcy.
Dzięki za odpowiedź, zaraz idę sprawdzać.
Dzisiaj było tak: moje wskaźniki raz działają a za chwilę (kilka minut) nie działają. Rano wyjeżdżałem do pracy i działał tylko wskaźnik paliwa i temperatury, po 2 kilometrach włączył się prędkościomierz czyli brakowało tylko obrotomierza ale jak dojeżdżałem do pracy czyli po około 5 kilometrach przestał pokazywać wskaźnik paliwa. Teraz jak wracałem znów brakowało tylko obrotomierza. To tak wygląda, że na jakiejś kostce dalej od licznika coś chwilami nie łączy. Dodam jeszcze, że podświetlenie działa zawsze a ostatnio wszystkie wskaźniki razem działały 2 miesiące temu.
Z góry dzięki za jakieś sugestie...
Dzisiaj było tak: moje wskaźniki raz działają a za chwilę (kilka minut) nie działają. Rano wyjeżdżałem do pracy i działał tylko wskaźnik paliwa i temperatury, po 2 kilometrach włączył się prędkościomierz czyli brakowało tylko obrotomierza ale jak dojeżdżałem do pracy czyli po około 5 kilometrach przestał pokazywać wskaźnik paliwa. Teraz jak wracałem znów brakowało tylko obrotomierza. To tak wygląda, że na jakiejś kostce dalej od licznika coś chwilami nie łączy. Dodam jeszcze, że podświetlenie działa zawsze a ostatnio wszystkie wskaźniki razem działały 2 miesiące temu.
Z góry dzięki za jakieś sugestie...