Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ALL] Krzywy schowek i odstająca zaślepka Air Bag

ODPOWIEDZ
tomtytus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ALL] Krzywy schowek i odstająca zaślepka Air Bag

Post autor: tomtytus » 28 sie 2014, 11:44

Witam.

Jak w opisie: w niedawno kupionym przeze mnie aucie mam skrzywiony schowek, który odstaje dosyć znacznie na brzegach (od strony drzwi pasażera odstaje na tyle, że lekko obciera o tapicerkę na drzwiach).
Lekko niepokoi mnie też deska rozdzielcza przykrywająca poduszkę powietrzną - szczegóły poniżej:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy moglibyście powiedzieć, czy macie podobnie u siebie?
Czy element deski rozdzielczej będący "maskownicą" poduszki powietrznej można wymienić?

Będę wdzięczny za sugestie.

Awatar użytkownika
Lichy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lichy » 28 sie 2014, 20:24

Możliwe że kiedyś wywaliła poduszka i ktoś nieudolnie to poskładał. Wymienić "maskownicę" poduszki pewnie się da ale ja bym się pobawił ze spasowaniem tej co masz.

tomtytus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomtytus » 28 sie 2014, 20:42

No właśnie też tak podejrzewałem...

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 29 sie 2014, 00:01

Możliwe że dostał strzała-u ojca w terracanie jest podobnie ,po stłuczce na parkingu wywaliło poduchę i osłona już nie jest tak jak z fabryki.

tomtytus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomtytus » 29 sie 2014, 10:29

A czy macie może wiedzę, czy można tą osłonę/zaślepkę tak po prostu wyjąć bez ryzyka, że coś stanie się z samą poduszką (o ile jest sprawna i o ile w ogóle jest)?
I gdzie ewentualnie znajdują się jakieś zatrzaski?

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 29 sie 2014, 11:55

Pod ta osłoną ,otwórz na maksa schowek i wsadź głowę do niego ,popatrz do gróy tam powinny być takie jakby zapinki od tej osłony.

tomtytus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomtytus » 29 sie 2014, 13:37

Super, dzięki za informację!
W chwili wolnej pobawię się z tym tematem.

I jeszcze jedno pytanie:
Czy orientujecie się, czy schowek dla wersji z klimatyzacją jest taki sam, jak dla wersji bez klimy?

ps: z ciekawości napisałem do ASO i niestety ani schowek ani pokrywa poduszki powietrznej są niedostępne...w BMW trochę lepiej to wygląda.

[ Dodano: 2014-09-26, 12:42 ]
Lekko odkopując temat:
Kupiłem drugą poduszkę powietrzną i schowek, ale różnicy po spasowaniu nie było żadnej.

Odnośnie poduszki, sytuacja wygląda mniej więcej tak, że poduszka jest upchana do aluminiowej/metalowej puszki. Między metalową obudową a tapicerką jest tak jakby sprasowana gąbka. Z czasem ta gąbka zaczyna się kruszyć i tapicerka zaczyna odstawać od metalowej obudowy poduszki. Czyli nie jest to raczej wystrzelona poduszka a skutek działania czasu.

Większą zagadką natomiast jest dla mnie schowek: drugi, który kupiłem odstaje dokładnie tak samo…może minimalnie mniej, ale sytuacja jest identyczna: przylega na środku, przy zamku a odstaje na bocznych krawędziach.
Nie mam pojęcia, dla czego tak może być a nie widzi i się kupno trzeciego schowka... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl