[B4 2.0 ABK] POMOCY! Od kupna nie bylo sondy lambda-obroty f
[B4 2.0 ABK] POMOCY! Od kupna nie bylo sondy lambda-obroty f
Witam wszystkich. Mam problem w mojej audi poniewaz gdy ja kupilem nie bylo sondy lamby (byla tak jakby utracona mlotkiem przy korektorze a kamli od niej brak) znalazlem kostki do wpiecia sondy. Przejde do tego o co mi chodzi. Mam w swojej audi instalacje lpg sekwencje na benzynie chodzi elegancko oboroty tez tak jak powinny byc ale jesli przelaczy sie na gaz obroty od rauz wskakuja na 1100:/ gdy ja kupilem czegos takiego nie bylo a tej sondy wtedy nie bylo i tak jezdizlem pol roku. ostatnio wymienilem swiece kopulke i kable. nie wiem co to moze byc:/ bradzo prosze o pomoc
panowie znalazlem miejsce na sonde nie jest w korektorze wydechowym ale jest w katalizatorze i wlasnie mam zamiar dac komus do zrobienia bo sam odkrecac nie odkrece bo nie mam kanalu:/ czyli sonda pasuje ale z tego co mi mowil w sklepie sprzedawca to podobno mam ja zalozyc i przejechac jakies 100/200km i podobno moze ona sama sie skalibrowac z komputerem czy to prawda??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Częściowo tak. W nowszych lub bardziej zaawansowanych komputerach silnika komputer ustala sobie korekty z zakresie, których następuje zmiana sygnału z sondy aby bardziej precyzyjnie sterować składem mieszanki.Waszi91 pisze:ja zalozyc i przejechac jakies 100/200km i podobno moze ona sama sie skalibrowac z komputerem czy to prawda??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH