[B4 1.9 1z] Ruchomy odbłyśnik.
[B4 1.9 1z] Ruchomy odbłyśnik.
Witam kolegów czy ktoś może mi powiedzieć czy jak w lampie przedniej odkręcę tą okrągłą zaślepkę i poruszam kablami od żarówki to mi sie to całe rusza w górę i w dół. W drugiej lampie sie nie rusza tak. Miał już ktoś taki przypadek czy da się to jakoś naprawić czy trzeba szukać nowych oczek ??
Byłem na stacji diagnozującej i powiedział mi gostek że nie wyreguluje mi tej 1 lampy bo jest zepsuta a 2 wyregulował.
Byłem na stacji diagnozującej i powiedział mi gostek że nie wyreguluje mi tej 1 lampy bo jest zepsuta a 2 wyregulował.
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Żeby wszystko bylo dobrze to lepiej poszukaj innego reflektora, naprawa raczej nie przyniesie długotrwałych efektów, poza tym możesz później oślepiać innych jak przykładowo zablokujesz odbłyśnik na stałe tylko żeby się nie ruszał. Przede wszystkim najpierw sprawdz czy masz w tej lampie plastik zakończony kulką w miejscu gdzie montowane są silniczki, chyba ze masz elekt. regulacje, silniczek lub ten plastik odpowiadają za częściowe trzymanie odbłyśnika
Wygląda to tak:
http://adamexczesci.com/data/gfx/pictur ... jpg?916640
Siedzi to w lampie od wewnętrzbnej strony ,jak podniesiesz maske i zajrzysz to zobaczysz ,jest to podłączone taką prostokątną kostką. Nie wiem czy nie będziesz musiał całej lampy wyciągną żeby go zdemontowac ,może ten bolec nie jest dobrze w lampie osadzony
http://img07.olx.pl/images_tablicapl/10 ... djecia.jpg
To to w prawym dolnym rogu ostatnie.
http://adamexczesci.com/data/gfx/pictur ... jpg?916640
Siedzi to w lampie od wewnętrzbnej strony ,jak podniesiesz maske i zajrzysz to zobaczysz ,jest to podłączone taką prostokątną kostką. Nie wiem czy nie będziesz musiał całej lampy wyciągną żeby go zdemontowac ,może ten bolec nie jest dobrze w lampie osadzony
http://img07.olx.pl/images_tablicapl/10 ... djecia.jpg
To to w prawym dolnym rogu ostatnie.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Sprawdziłem sobie to jest tak że taki patyczek z kuleczką nie jest połączony z takim U.
W 2 lampie jest to połączone tylko że to U jest na opak ;p
Próbowałem ruszać odbłyśnikiem aby nacelować na tą kulkę ale nie udało się.
Wyciągnąć silniczek wyciąłem bez problemów przekręcając go w lewo albo w prawo xD
Jak mam to naprawić czy będę musiał zdemontować czy jest jakiś sposób chyba że coś mi się ułamało ;/
W 2 lampie jest to połączone tylko że to U jest na opak ;p
Próbowałem ruszać odbłyśnikiem aby nacelować na tą kulkę ale nie udało się.
Wyciągnąć silniczek wyciąłem bez problemów przekręcając go w lewo albo w prawo xD
Jak mam to naprawić czy będę musiał zdemontować czy jest jakiś sposób chyba że coś mi się ułamało ;/
ale jak to trybi bo nie rozumiem obojętenie jak ruszam tym odbłyśnikiem to za żadne skarby nie chce mi sie ta pałeczka z tym U zejść. Chyba bez demontażu się nie obejdzie ;;/ Powiedzcie czy te takie blaszki co trzymaja klosz czy całość na śrubach ?
[ Dodano: 2014-09-07, 23:57 ]
Naprawiłem chyba ;p
To znaczy zdemontowałem całą lampę rozebrałem na czynniki 1 i osadziłem tą kuleczkę silnika w tym U tylko dalej mnie zastanawia czemu to jest na opak ?
W Lewym jak stoję z przodu maski jest to U do dołu i patyk od dołu wchodzi a w prawym U jest do góry i patyk z góry wkładałem czy to tak powinno być czy to się jeszcze jakoś to U obraca o 90stopni?
[ Dodano: 2014-09-07, 23:57 ]
Naprawiłem chyba ;p
To znaczy zdemontowałem całą lampę rozebrałem na czynniki 1 i osadziłem tą kuleczkę silnika w tym U tylko dalej mnie zastanawia czemu to jest na opak ?
W Lewym jak stoję z przodu maski jest to U do dołu i patyk od dołu wchodzi a w prawym U jest do góry i patyk z góry wkładałem czy to tak powinno być czy to się jeszcze jakoś to U obraca o 90stopni?
- sylwester28ET
- Forum Audi 80