Witam wszystkich. Chciałbym tak w skrócie przedstawić moja Audi 80 która latam już hmm lekko ponad rok. Kupiłem ja z 10-cio letnia instalacja gazowa na której chodziła w miarę spoko lecz paliła 14 :roll: trzeba było sie za to zabrać ale o tym później;) Kupiłem ja na stalowych felgach i kapselkach lekko przy matowiała ale to nic byłe jaka reczna polerka lekko pomogła wiadomo nie jest to profeska ale zawsze lepiej niż matowy akryl Audi kupiona z sąsiedniego miasteczka i co sie okazało była ze tak powiem serwisowana u mechanika u którego zawsze auta robimy także znam jego historie Auto zostało sprowadzone od niemca w 2004 roku od tamtego czasu do 2013 roku miała jednego właściciela w polsce ja jestem drugim. Jakieś tam papiery tzn książkę serwisowa mam do 2004 r czy prawdziwa nie wiem ale jest
Więc jest to Audi 80 W barwach LY3H z motorem ABK 2,0 Sedan
Auto ma 2 letnie amory sachsa do tej pory nie leja jest ok;)
-Jakieś zimówki dostałem od poprzedniego właściciela,
-U mnie już dostała komplet żarówek led,
-Ustawienie zapłonu (poprzez blokowanie pod kompem), usuniecie błedów,
-Wymiana wielozaworu, butli, zaworu tankowania, zmiana mixera przed przepływke bo wcześniej był od mechanicznego wtrysku, regeneracja parownika, wymiana silnika krokowego LPG.
-Wymiana oleju na taki jaki był czyli Mobil 15w40 minerał także komplet filtrów mowa także o pyłkowym.
-Ustawianie naciągu sprężyny przepływki tylko na słuch ale jest ok także nie ruszam
-Alumy borbet 16/7,5j na oponach 215/40 koza straszna ale na takich oponach kupiłem alumy i nie mam jakoś kasy by zmienić z reszta średnio mi to na chwile obecna przeszkadza
-Wymiana tarcz hamulcowych tył i linek recznego także i klocków Bosch.
chb tyle ale na pewno masę zapomniałem ale to nic Z wewnątrz to radio na płytki na chwile obecna 6 głośników 4 Alpine tył półka elipsy JBL spięty przód i tył pod 2 kanały w 4 kanałowym wzmacniaczu tył drzwi pod radiem i 2 kanały we wzmacniaczu w mostku na suba 12 cali kenwood w skrzyni zamkniętej. Teraz czeka na montaż skrzynia zamknięta 2x 12 cali JBL 250 rms jeden, oczekuje na przypływ gotówki na wzmacniacz i grubsze przewód od aku min 35mm a bd to napędzane peiyingiem nie wiem jak to się pisze ale ok wiem china ale do suba wystarczy jakości nie bd osłabiał bo do basu sie nadaja według producenta daje w 2 omach 700 rms myślę ze jak w rzeczywistości da 500 wystarczy oczywiście skrzynia bd spieta w 2 omy TAk wiec niedługo zdj instalacji i wgl narazie kilka zdj takich sb nie zbyt wymyta i wgl ale brak czasu z racji pracy